Slika izdelka Echinaforce® žvečljive tablete
Znak registrirano zravilo - Echinaforce® žvečljive tablete

Dobro je vedeti:

Brez laktoze Brez glutena

Žvečljive tablete Echinaforce® s prijetnim okusom pomaranče so zdravilo zeliščnega izvora za preventivo ter lajšanje simptomov prehlada in sorodnih obolenj.

Pakiranje

Stekleni vsebnik po 120 tablet.

KRATKA PREDSTAVITEV

Echinaforce® žvečljive tablete lahko služijo tako preventiva ali za lajšanje simptomov ob prehladnih in drugih sorodnih virusnih obolenjih. Pomembno je le, da jih vzamemo takoj ob prvih znakih bolezni, saj bo tako odziv imunskega sistema pravočasen, znaki in potek bolezni pa blažji.

Echinaforce® zdravilo v obliki žvečljivih tablet je še posebej primerno za otroke, stare 4 leta in več, zaradi prijetne naravne arome pomaranče. 

Pomembno: delovanje zdravila je dokazano v okviru lastnih kliničnih študij.

Več o zdravilu si lahko preberete tukaj. Na www.avogel.si si lahko preberete tudi Zgodbo o echinaceji.

Proizvaja: A. Vogel AG, Švica

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • Namenjen preprečevanju širjenja virusnih okužb dihal
  • Lajša simptome virusnih okužb dihal in omogoča hitrejše okrevanje po okužbi
  • Krepi imunski sistem in obrambne moči organizma
  • Zaradi pomarančne arome, še posebno primerne za otroke od 4 let dalje

Zdravljenje prehlada:
Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 3 - 5 krat dnevno po 2 tableti
Otroci od 4 do 12 let                     : 3 - 5 krat dnevno po 1 tableti

Preprečevanje prehlada:
Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 3  krat dnevno po 2 tableti
Otroci od 4 do 12 let                     : 3  krat dnevno po 1 tableti

Priporočamo, da žvečljive tablete prežvečite ali raztopite v ustih, lahko pa jih tudi pogoltnete z manjšo količino vode. Navadno se Echinaforce® žvečljive tablete za zdravljenje prehlada jemljejo do 10 dni. Bolnik pa lahko zdravilo jemlje neprekinjeno 8 tednov.

Tekoči ekstrakt zeli sveže škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea (L.) Moench: herba) in tekoči ekstrakt korenine sveže škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea (L.) Moench: radix).

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Zdravilo Echinaforce® uporabljamo za izboljšanje odziva imunskega sistema na okužbo z mikroorganizmi in za izboljšanje odpornosti organizma. Organizem postane manj dovzeten za prehladna in sorodna virusna obolenja, ki se kažejo v obliki nahoda, kašlja, pekočega in bolečega grla, mišičnih bolečin, solzenja itd. Echinaforce® je smiselno pričeti uporabljati že ob prvih znakih virusne okužbe ( prehladu, kašlju, nahodu,…) in tudi kot preventiva, da ne zbolimo.
Echinaforce® deluje na celoten organizem in ga zato lahko uporabimo ne le pri izboljšanju odziva imunskega sistema na prehladna obolenja, temveč tudi na ostale okužbe.

Tako kapljice kot tablete imajo enak učinek. Razlika je le v tem, da lahko tablete uporabljajo otroci od 4. leta dalje, kapljice pa od 6. leta naprej. Kapljice vsebujejo alkohol, pri tabletah pa je alkohol pri proizvodnji od parjen.

Imunski sistem pri otrocih namreč nima še povsem razvitih mehanizmov obrambe pred infekcijami. To se zgodi šele po tretjem letu starosti. Zdravilna učinkovina iz ameriškega slamnika po podatkih iz literature ni škodljiva za otroke mlajše od štirih let, vprašljiva je le učinkovitost.
Echinaforce® tablete so v Sloveniji registrirane za uporabo pri otrocih od 4. leta starosti dalje.

Echinaforce® zdravilo lahko varno uporabljate tudi dalj časa, običajno govorimo o jemanju do 8 tednov brez prekinitve. Zdravilo po znanih podatkih ne more preveč stimulirati imunskega sistema, temveč ga predvsem uravnava, prav tako ne zmanjša imunskega odgovora, če se jemlje daljši čas. Pri zdravi osebi v času prehladnih obolenj (jesen&zima) in osebam, ki so nagnjene k bolj pogosti obolelosti npr. nahodu, prehladom priporočamo, da jemljete Echinaforce®, kot preventivo 8 tednov in ga po potrebi in po nekaj dnevni prekinitvi ponovno pričnite jemati.

V redkih primerih se ob jemanju zdravila Echinaforce® pojavijo stranski učinki, kot je preobčutljivostna reakcija na koži. Če jo opazite, takoj prenehajte jemati zdravilo in o tem nemudoma obvestite svojega zdravnika.

Vsak odmerek kapljic Echinaforce® vsebuje do 0,5 g etanola. Ker alkohol škoduje osebam z jetrno boleznijo, epilepsijo, poškodbami ali boleznimi možganov, saj lahko spremeni ali stopnjuje učinke drugih zdravil, kapljice ne svetujemo. Prav tako jih odsvetujemo alkoholikom ali rizične skupine, npr. nosečnice.

Večina okužb dihal je virusnega izvora, na katere antibiotik nima učinka. Antibiotik deluje le v primeru bakterijske okužbe. Sočasna uporaba je smiselna, saj gre pogosto lahko za sočasno okužbo z obema vrstama mikroorganizmov. Echinaforce® ima poleg tega učinek na delovanje imunskega sistema, katerega dober odziv na okužbo je zelo pomemben za potek prebolevanja bolezni.

Lahko. Saj so raziskave pokazale varno jemanje daljši čas.

Ne. Revmatoidni artritis je bolezen, pri kateri imunski sistem poleg tujih celic napada tudi naše lastne (temu pravimo avtoimuna bolezen). Zato jemanje Echinaforca® NE priporočamo. Čeprav v več desetletni uporabi ni bilo nikoli pokazano, da bi Echinaforce® vplival na avtoimunske bolezni, iz previdnosti pri takih boleznih uporaba zdravila Echinaforce® ni priporočljiva.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se