Zdravilo Echinaforce preprečuje ponavljajoče se okužbe dihal in njihove zaplete

Okužbe zgornjih dihal so med najpogostejšimi boleznimi zahodne družbe. Največkrat gre za prehladna obolenja, ki se kažejo z raznolikimi simptomi - od vnetega žrela in zamašenega nosa do močnega kašlja, vročine in glavobola.

V povprečju ima vsak odrasel od 2 do 4 prehlade letno, otroci pa tudi do 12. To pomeni, da v vsem življenju s temi boleznimi preživimo od 3 do 5 let.

Pri spopadanju organizma s povzročitelji teh obolenj je pomembno, da imunski sistem dobro deluje. Vendar pa sodoben način življenja, ki vključuje stres in pomanjkanje spanja, oslabi naše naravne obrambne sposobnosti, zato smo v teh primerih bolj dovzetni za okužbe dihal. Pri zdravljenju okužb dihal je torej po eni strani pomembno, da spodbujamo učinkovit odziv imunskega sistema in blažimo neprijetne znake, ki so posledica vnetja, po drugi strani pa je koristno, če zdravilo deluje tudi neposredno na povzročitelje.

Pri okužbah dihal si lahko pomagamo z naravnim zdravilom Echinaforce®, ki vsebuje škrlatno ehinacejo (škrlatni ameriški slamnik). Zanj so v sodobnih raziskavah ugotovili, da deluje proti virusom in bakterijam, blaži vnetja in uravnava delovanje imunskega sistema ter s tem učinkovito lajša simptome okužb dihal.

Nedavno so raziskovalci zbrali podatke iz 6 kliničnih raziskav z zdravilom Echinaforce, v katerih je sodelovalo skupno 2458 udeležencev. Želeli so ugotoviti, ali je iz vseh teh raziskav razvidno, kako zdravilo Echinaforce vpliva na ponavljajoče se okužbe dihal in njihove zaplete.

Rezultati analize teh 6 raziskav so pokazali, da zdravilo Echinaforce za 35 % zmanjša tveganje za ponavljajoče se okužbe dihal. Posebej so se osredotočili na udeležence, ki imajo slabši imunski sistem zaradi stresa, slabega spanja, kajenja ali pogostih okužb dihal. Pri njih so ugotovili kar 50 % zmanjšanje tveganja za ponavljajoče se okužbe dihal.

Poleg tega so rezultati pokazali, da zdravilo Echinaforce zmanjša tudi tveganje za zaplete okužb zgornjih dihal. Zmanjšanje tveganja je bilo 65 % za pljučnico, 38 % za vnetje žrela, 57 % za vnetje ušesa in 18 % za vnetje sinusov. Omenjeni zapleti so pogost razlog za podaljšanje bolezni ali celo za potrebo po bolnišničnem zdravljenju, zato je zelo pomembno, da jih preprečimo. Zaenkrat ni znano, da bi katero koli drugo zdravilo razen zdravila Echinaforce omogočalo preprečevanje tveganja zapletov.

V tej raziskavi so raziskovalci prvič pokazali, da zdravilo Echinaforce ne le zdravi in preprečuje okužbe dihal, temveč pri dolgotrajni uporabi (2 meseca) tudi zmanjšuje tveganje za njihove zaplete. To je še zlasti pomembno pri posameznikih s slabšim imunskim sistemom.

Jure Perko, mag. farm.

Želite še več aktualnih vsebin na to temo?

Prijavite se na naše e-novice!

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se