Slika izdelka Sinupret® BNO tablete
Znak registrirano zravilo - Sinupret® BNO tablete

Dobro je vedeti:

Vsebuje laktozo Brez glutena

Tablete Sinupret® BNO so zdravilo rastlinskega izvora z močnim delovanjem. Lajšajo simptome nahoda ter pomagajo pri regeneraciji nosne sluznice.

Pakiranje

Škatla po 20 tablet v pretisnem omotu.

KRATKA PREDSTAVITEV:

Sinupret® BNO tablete so registrirano zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja pri težavah z nahodom, zamašenim nosom in pri vnetih sinusih (sinuzitis) in tudi kadar želimo preprečiti zamašitev nosu, kise pojavi zaradi redkega izcedka iz nosu.

Sinupret® BNO tablete zmanjšajo oteklino pri vneti nosni sluznici, redčijo gosto sluz, omogočijo boljšo drenažo sinusov in na ta način olajšajo. izločanje sluzi oz. izkašljevanje. Občutek zamašenosti nosu se zmanjša, kmalu nato preneha tudi spremljajoči glavobol. Sinupret® BNO tablete istočasno pomagajo regenerirati nosno sluznico. Ker Sinupret® BNO tablete delujejo protivnetno in sekretolitično jih lahko uporabljamo kot dopolnilno zdravilo pri zdravljenju gornjih dihalnih poti in sočasno skupaj z antibiotiki.

Proizvajalec: Bionorica SE, Nemčija

Pomembno:

Sinupret tablete® BNO je potrebno zaužiti. Na ta način zdravilo sistemsko in istočasno deluje na celotno sluznico znotraj nosu in sinusov, ne glede na stopnjo zamašenosti.  Ob tem ne prihaja do draženja nosne sluznice in jih smemo uporabljati dalj časa.

Delovanje zdravila je dokazano v okviru lastnih kliničnih študij.

Uporaba, odmerjanje, sestava

 • ob prvih znakih prehlada, za preprečitev zamašenosti nosu
 • pri zamašenem nosu, za odmašitev, zmanjšanje vnetja in oteklosti sluznice
 • preventivno, za preprečitev pojava vnetja sinusov (sinuzitis)
 • pri vnetih in zamašenih sinusih (akutni sinuzitis) ter pritisku v glavi, zaradi odmašitve, vzpostavitve t.i. drenaže ter lajšanja simptomov
 • za blažitev simptomov pri kroničnem vnetju sinusov (kronični sinuzitis)

Pomembno:

 • Sinupret® BNO delujejo sistemsko in na celotno sluznico nosu in sinusov, ne glede na stopnjo zamašenosti. Nosne sluznice ne izsušijo ampak jo rehidrirajo zato zdravilo lahko uporabljamo dalj časa.
 • Delovanje zdravila je dokazano v okviru lastnih kliničnih študij.

Odrasli in otroci starejši od 12.let: 3x dnevno 1 tableta

Zdravilo Sinupret® BNO tablete niso primerne za otroke mlajše od 12. leta.

Ena škatlica zadostuje za 6-7 dni zdravljenja. Če simptomi trajajo dlje kot 7-14 dni ali se ponavljajo občasno, naj bolnik obišče zdravnika.

Ena tableta vsebuje manj kot 0,02 krušne enote.

Zdravilo Sinupret® BNO tablete vsebujejo uprašene zdravilne rastline: rumeni svišč (Gentiana lutea), cvet jegliča s čašico (Primula veris), zel kislice (Rumex crispus), cvet črnega bezga (Sambucus nigra) in zel navadnega sporiša (Verbena officinalis).

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Pri nahodu oz. rinitisu gre za vnetje nosne sluznice, ki ga povzročajo različni dejavniki ( virusi, alergeni,…). Značilni znaki, ki ga spremljajo, so: izcedek iz nosu, zamašen nos, pogosto kihanje, občutek draženja v nosu. Poznamo več vrst nahoda:  infekcijski nahod (vnetni), alergijski nahod (preobčutljivostni), strukturni nahod (povzročajo ga anatomske nepravilnosti znotraj nosu) in nosečniški nahod (povzročajo ga  hormonske spremembe v nosečnosti).

Pri sinuzitisu gre za vnetje sinusov oz. obnosnih votlin. Tudi tega povzročajo različni dejavniki: virusi, bakterije, glivice, alergijske (preobčutljivostne) reakcije, bolan ali izruvan zob na zgornji čeljusti. Glede na stopnjo vnetja obnosnih votlin se pojavljajo bolečine pod očmi, v čelu, zobeh, lahko tudi na področju zatilja.

Sinupret® je registrirano zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti.

V vseh oblikah Sinupret® zdravila so izvlečki petih zdravilnih zelišč: rumenega svišča, jegliča, kislice, črnega bezga in sporiša.

Zdravilo Sinupret® deluje sistemsko, na naraven način odmaši nos, redči gosto in zastalo sluz. S pravočasno uporabo lahko preprečimo pogoje za nastanek vnetja srednjega ušesa. Olajša izločanje sluzi, izboljša drenažo in vzpostavi ventilacijo sinusov.

V slovenskih lekarnah so na voljo: peroralne kapljice (razredčimo jih z vodo in popijemo), sirup (odlična oblika za otroke), tablete (zaužijemo), tablete BNO (odlikuje jih močnejše delovanje, zato je jemanje enostavnejše in jih prav tako zaužijemo), tablete exera (s 4-kratno koncentracijo so primerne zlasti pri odraslih z akutnimi stanji).

Ne, vse oblike zdravila so enako učinkovite.

Da, sočasna uporaba je smiselna. Sinupret® deluje sistemsko na simptome vnetja v predelu sinusov, antibiotik pa uniči bakterije. Sinupret® prav tako izboljša in pospeši proces protivnetnega zdravljenja.

Seveda, oboje lahko uporabljamo hkrati.

Ne, v nobeni obliki zdravila Sinupret® ni prisoten gluten.

Da, ena obložena tableta vsebuje manj kot 0,03 krušne enote.

Sladkorni bolniki naj upoštevajo, da 7 ml zdravila Sinupret® sirup vsebuje 0,35 krušnih enot.

Sinupret® sirup in Sinupret® kapljice sta registrirana od 2. leta starosti dalje. Sinupret® tablete so namenjene otrokom, starejšim od 7 let. Sinupret® tablete BNO lahko uporabljajo otroci, starejši od 12 let, Sinupret® exera je primeren za osebe nad 18 let.

Zaradi premalo podatkov o varnosti jemanja zdravila Sinupret® v obdobju nosečnosti in dojenja uporabe zdravila v tem času ne priporočamo. Prosimo, posvetujte se s svojim zdravnikom.

Nekateri alergiki imajo zaradi anatomskih posebnosti težave z dobrim odstranjevanjem povečane količine nosnega izločka. V takšnim primerih Sinupret®  lahko koristi skupaj z drugimi predpisanimi zdravili proti alergiji, ni pa učinkovito kot samostojna terapija alergije – še zlasti, ko gre za kronično zamašen nos. Zdravilo Sinupret® je potrebno jemati redno najmanj 14 dni – če v tem času ne pride do izboljšanja simptomov, se pogovorite z zdravnikom ali s farmacevtom.

Prvi učinki, so običajno zaznavni že po enem ali dveh odmerkih. Je pa to odvisno od vrste vnetja in stopnje razvoja vnetja.

Kot pri vsakem zdravilu se tudi pri jemanju Sinupret® zdravila lahko pojavijo neželeni učinki, vendar do tega prihaja redko. V redkih primerih lahko pride do prebavnih motenj in preobčutljivostnih reakcij (edem obraza, vročični izpuščaj in težko dihanje).

 • Pri simptomih nahoda je zdravilo priporočljivo jemati 7 dni oz. 2-3 dni po prenehanju simptomov.
 • Pri vnetju sinusov se priporoča 7-14-dnevno jemanje oz. 2-3 dni po prenehanju simptomov.
 • Omejitve zaradi dolgotrajnega jemanja zdravila niso znane. Pri kroničnih težavah je zdravilo Sinupret® primerno jemati dalj časa.

Sinupret® sirup v 1 odmerku (torej v 2,1 ml) vsebuje 0,13 g etanola. V enem odmerku Sinupret® sirupa za najmlajše (v starosti 2-5 let) je 7x manj alkohola, kot ga je v kozarcu (2dcl) jabolčnega soka, kjer je 1 g alkohola. Vsak naravni jabolčni sok namreč zaradi fermentacije sladkorja vsebuje do 0.5% in ker ne presega meje za alkoholne pijače, kamor spadajo jabolčni sokovi in drugi sadni sokovi, sodi med brezalkoholne pijače.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se