Slika izdelka Sinupret® sirup 100ml - od 2.leta

Dobro je vedeti:

Brez laktoze Brez glutena VEGAN

Sinupret® sirup je registrirano zdravilo rastlinskega izvora, za lajšanje simptomov nahoda. Oblika sirupa je še posebej primerna za otroke od 2.leta starosti dalje.

Pakiranje

Stekleni vsebnik po 100ml.

KRATKA PREDSTAVITEV:

Sinupret® sirup je registrirano zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja pri težavah z nahodom, zamašenim nosom in pri vnetih sinusih (sinuzitis) in tudi kadar želimo preprečiti zamašitev nosu, ki se pojavi zaradi redkega izcedka iz nosu.

Sinupret® sirup zmanjša oteklino pri vneti otrokovi nosni sluznici, redči gosto sluz, omogoča boljšo drenažo sinusov in na ta način olajša izločanje sluzi oz. izkašljevanje. Sinupret® sirup istočasno pomaga regenerirati nosno sluznico. Ker Sinupret® sirup delujejo protivnetno in sekretolitično ga lahko uporabljamo kot dopolnilno zdravilo pri zdravljenju gornjih dihalnih poti in sočasno skupaj z antibiotiki. Primeren je za otroke od 2.leta starosti.

Proizvajalec: Bionorica SE, Nemčija

 

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • ob prvih znakih prehlada, za preprečitev zamašenosti nosu
  • pri zamašenem nosu, za odmašitev, zmanjšanje vnetja in oteklosti sluznice
  • preventivno, za preprečitev pojava vnetja sinusov (sinuzitis)
  • pri vnetih in zamašenih sinusih (akutni sinuzitis) ter pritisku v glavi, zaradi odmašitve, vzpostavitve t.i. drenaže ter lajšanja simptomov
  • za blažitev simptomov pri kroničnem vnetju sinusov (kronični sinuzitis)

Če vam zdravnik ni predpisal drugače, jemljite zdravilo 7-14 dni. Če znaki bolezni trajajo dlje kot 7-14 dni ali se ponavljajo občasno, obiščite zdravnika.

Zdravilo Sinupret® sirup vsebujejo uprašene zdravilne rastline: rumeni svišč (Gentiana lutea), cvet jegliča s čašico (Primula veris), zel kislice (Rumex  crispus), cvet črnega bezga (Sambucus nigra) in zel navadnega sporiša (Verbena officinalis).

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Pri nahodu oz. rinitisu gre za vnetje nosne sluznice, ki ga povzročajo različni dejavniki ( virusi, alergeni,…). Značilni znaki, ki ga spremljajo, so: izcedek iz nosu, zamašen nos, pogosto kihanje, občutek draženja v nosu. Poznamo več vrst nahoda:  infekcijski nahod (vnetni), alergijski nahod (preobčutljivostni), strukturni nahod (povzročajo ga anatomske nepravilnosti znotraj nosu) in nosečniški nahod (povzročajo ga  hormonske spremembe v nosečnosti).

Pri sinuzitisu gre za vnetje sinusov oz. obnosnih votlin. Tudi tega povzročajo različni dejavniki: virusi, bakterije, glivice, alergijske (preobčutljivostne) reakcije, bolan ali izruvan zob na zgornji čeljusti. Glede na stopnjo vnetja obnosnih votlin se pojavljajo bolečine pod očmi, v čelu, zobeh, lahko tudi na področju zatilja.

Sinupret® je registrirano zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za simptomatsko zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij obnosnih votlin in dihalnih poti.

V vseh oblikah Sinupret® zdravila so izvlečki petih zdravilnih zelišč: rumenega svišča, jegliča, kislice, črnega bezga in sporiša.

Zdravilo Sinupret® deluje sistemsko, na naraven način odmaši nos, redči gosto in zastalo sluz. S pravočasno uporabo lahko preprečimo pogoje za nastanek vnetja srednjega ušesa. Olajša izločanje sluzi, izboljša drenažo in vzpostavi ventilacijo sinusov.

V slovenskih lekarnah so na voljo: peroralne kapljice (razredčimo jih z vodo in popijemo), sirup (odlična oblika za otroke), tablete (zaužijemo), tablete BNO (odlikuje jih močnejše delovanje, zato je jemanje enostavnejše in jih prav tako zaužijemo), tablete exera (s 4-kratno koncentracijo so primerne zlasti pri odraslih z akutnimi stanji).

Ne, vse oblike zdravila so enako učinkovite.

Da, sočasna uporaba je smiselna. Sinupret® deluje sistemsko na simptome vnetja v predelu sinusov, antibiotik pa uniči bakterije. Sinupret® prav tako izboljša in pospeši proces protivnetnega zdravljenja.

Seveda, oboje lahko uporabljamo hkrati.

Ne, v nobeni obliki zdravila Sinupret® ni prisoten gluten.

Da, ena obložena tableta vsebuje manj kot 0,03 krušne enote.

Sladkorni bolniki naj upoštevajo, da 7 ml zdravila Sinupret® sirup vsebuje 0,35 krušnih enot.

Sinupret® sirup in Sinupret® kapljice sta registrirana od 2. leta starosti dalje. Sinupret® tablete so namenjene otrokom, starejšim od 7 let. Sinupret® tablete BNO lahko uporabljajo otroci, starejši od 12 let, Sinupret® exera je primeren za osebe nad 18 let.

Zaradi premalo podatkov o varnosti jemanja zdravila Sinupret® v obdobju nosečnosti in dojenja uporabe zdravila v tem času ne priporočamo. Prosimo, posvetujte se s svojim zdravnikom.

Nekateri alergiki imajo zaradi anatomskih posebnosti težave z dobrim odstranjevanjem povečane količine nosnega izločka. V takšnim primerih Sinupret®  lahko koristi skupaj z drugimi predpisanimi zdravili proti alergiji, ni pa učinkovito kot samostojna terapija alergije – še zlasti, ko gre za kronično zamašen nos. Zdravilo Sinupret® je potrebno jemati redno najmanj 14 dni – če v tem času ne pride do izboljšanja simptomov, se pogovorite z zdravnikom ali s farmacevtom.

Prvi učinki, so običajno zaznavni že po enem ali dveh odmerkih. Je pa to odvisno od vrste vnetja in stopnje razvoja vnetja.

Kot pri vsakem zdravilu se tudi pri jemanju Sinupret® zdravila lahko pojavijo neželeni učinki, vendar do tega prihaja redko. V redkih primerih lahko pride do prebavnih motenj in preobčutljivostnih reakcij (edem obraza, vročični izpuščaj in težko dihanje).

  • Pri simptomih nahoda je zdravilo priporočljivo jemati 7 dni oz. 2-3 dni po prenehanju simptomov.
  • Pri vnetju sinusov se priporoča 7-14-dnevno jemanje oz. 2-3 dni po prenehanju simptomov.
  • Omejitve zaradi dolgotrajnega jemanja zdravila niso znane. Pri kroničnih težavah je zdravilo Sinupret® primerno jemati dalj časa.

Sinupret® sirup v 1 odmerku (torej v 2,1 ml) vsebuje 0,13 g etanola. V enem odmerku Sinupret® sirupa za najmlajše (v starosti 2-5 let) je 7x manj alkohola, kot ga je v kozarcu (2dcl) jabolčnega soka, kjer je 1 g alkohola. Vsak naravni jabolčni sok namreč zaradi fermentacije sladkorja vsebuje do 0.5% in ker ne presega meje za alkoholne pijače, kamor spadajo jabolčni sokovi in drugi sadni sokovi, sodi med brezalkoholne pijače.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se