Slika izdelka Echinaforce® PRO topli napitek
Znak registrirano zravilo - Echinaforce® PRO topli napitek

Dobro je vedeti:

Vsebuje laktozo Brez glutena VEGAN

Echinaforce® PRO je registrirano zdravilo rastlinskega izvora v obliki toplega napitka, za lajšanje akutnih težav pri prehladu.

Pakiranje

Stekleni vsebnik po 100 ml.

KRATKA PREDSTAVITEV

Echinaforce® topli napitek je še posebno primeren za lajšanje simptomov prehlada v akutni fazi virusne okužbe in kot nadaljevanje za preventivo. Poleg cele, sveže zeli ekološko vzgojenega ameriškega slamnika Echinaforce® topli napitek vsebuje tudi prijetno aromo črnega bezga.

Zaradi oblike in dobrega okusa je Echinaforce® topli napitek je  posebno primeren za otroke po 4. letu starosti. Za preprečevanje prehlada je dovolj, da otrok dnevno spije en napitek (5 ml tekočine, pomešane s toplo vodo).

Več o zdravilu Echinaforce® PRO si lahko preberete tukaj.

Proizvaja: A. Vogel AG, Švica

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • Namenjen preprečevanju širjenja virusnih okužb dihal še posebno v akutni fazi okužbe
  • Lajša simptome virusnih okužb dihal in omogoča hitrejše okrevanje po okužbi
  • Krepi imunski sistem in obrambne moči organizma

Zdravljenje prehlada:
Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 2 - 3 krat dnevno po 5 ml
Otroci od 4 do 12 let                     : 1 - 2 krat dnevno po 5 ml

Preprečevanje prehlada:
Odrasli in otroci, starejši od 12 let: 2  krat dnevno po 5 ml
Otroci od 4 do 12 let                     : 1  krat dnevno po 5 ml

Topli napitek pripravimo na ta način, da odmerjeno tekočino raztopimo v topli vodi. Zdravljenje prehlada je treba začeti ob prvih znakih. Navadno se zdravilo Echinaforce® PRO topli napitek za zdravljenje prehlada jemlje do 10 dni. Bolnik pa lahko zdravilo jemlje neprekinjeno 8 tednov.

Tekoči ekstrakt zeli sveže škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea (L.) Moench: herba) in tekoči ekstrakt korenine sveže škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea (L.) Moench: radix).

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Zdravilo Echinaforce® uporabljamo za izboljšanje odziva imunskega sistema na okužbo z mikroorganizmi in za izboljšanje odpornosti organizma. Organizem postane manj dovzeten za prehladna in sorodna virusna obolenja, ki se kažejo v obliki nahoda, kašlja, pekočega in bolečega grla, mišičnih bolečin, solzenja itd. Echinaforce® je smiselno pričeti uporabljati že ob prvih znakih virusne okužbe ( prehladu, kašlju, nahodu,…) in tudi kot preventiva, da ne zbolimo.
Echinaforce® deluje na celoten organizem in ga zato lahko uporabimo ne le pri izboljšanju odziva imunskega sistema na prehladna obolenja, temveč tudi na ostale okužbe.

Tako kapljice kot tablete imajo enak učinek. Razlika je le v tem, da lahko tablete uporabljajo otroci od 4. leta dalje, kapljice pa od 6. leta naprej. Kapljice vsebujejo alkohol, pri tabletah pa je alkohol pri proizvodnji od parjen.

Imunski sistem pri otrocih namreč nima še povsem razvitih mehanizmov obrambe pred infekcijami. To se zgodi šele po tretjem letu starosti. Zdravilna učinkovina iz ameriškega slamnika po podatkih iz literature ni škodljiva za otroke mlajše od štirih let, vprašljiva je le učinkovitost.
Echinaforce® tablete so v Sloveniji registrirane za uporabo pri otrocih od 4. leta starosti dalje.

Echinaforce® zdravilo lahko varno uporabljate tudi dalj časa, običajno govorimo o jemanju do 8 tednov brez prekinitve. Zdravilo po znanih podatkih ne more preveč stimulirati imunskega sistema, temveč ga predvsem uravnava, prav tako ne zmanjša imunskega odgovora, če se jemlje daljši čas. Pri zdravi osebi v času prehladnih obolenj (jesen&zima) in osebam, ki so nagnjene k bolj pogosti obolelosti npr. nahodu, prehladom priporočamo, da jemljete Echinaforce®, kot preventivo 8 tednov in ga po potrebi in po nekaj dnevni prekinitvi ponovno pričnite jemati.

V redkih primerih se ob jemanju zdravila Echinaforce® pojavijo stranski učinki, kot je preobčutljivostna reakcija na koži. Če jo opazite, takoj prenehajte jemati zdravilo in o tem nemudoma obvestite svojega zdravnika.

Vsak odmerek kapljic Echinaforce® vsebuje do 0,5 g etanola. Ker alkohol škoduje osebam z jetrno boleznijo, epilepsijo, poškodbami ali boleznimi možganov, saj lahko spremeni ali stopnjuje učinke drugih zdravil, kapljice ne svetujemo. Prav tako jih odsvetujemo alkoholikom ali rizične skupine, npr. nosečnice.

Večina okužb dihal je virusnega izvora, na katere antibiotik nima učinka. Antibiotik deluje le v primeru bakterijske okužbe. Sočasna uporaba je smiselna, saj gre pogosto lahko za sočasno okužbo z obema vrstama mikroorganizmov. Echinaforce® ima poleg tega učinek na delovanje imunskega sistema, katerega dober odziv na okužbo je zelo pomemben za potek prebolevanja bolezni.

Lahko. Saj so raziskave pokazale varno jemanje daljši čas.

Ne. Revmatoidni artritis je bolezen, pri kateri imunski sistem poleg tujih celic napada tudi naše lastne (temu pravimo avtoimuna bolezen). Zato jemanje Echinaforca® NE priporočamo. Čeprav v več desetletni uporabi ni bilo nikoli pokazano, da bi Echinaforce® vplival na avtoimunske bolezni, iz previdnosti pri takih boleznih uporaba zdravila Echinaforce® ni priporočljiva.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se