Isla® Medic hydro+

Slika izdelka Isla® Medic hydro+

Pastile Isla® Medic hydro+ z aromo češnje ter mentola olajšajo težave pri vnetju sluznice grla ter ust. 

Kako delujejo:

Vsebujejo hidrogel s hialuronsko kislino in izvleček islandskega lišaja. Preko vzdraženega grla hitro sprostijo sloj učinkovin, ki vneto sluznico grla zaščiti, vlaži in umirja.

Pastile Isla® Medic hydro+ zato umirjajo izrazitejše simptome pri vnetjih grla in ustne sluznice, kot so draženje h kašlju, pohrkovanje in hripavost. Primerne so tudi za vlaženje suhih ust, s tem povezanim občutkom bolečega oz. pekočega grla in pri razdraženih glasilkah oz. intenzivnejši rabi glasu (pevci, govorniki).

Proizvaja: Engelhard Arzneimittel, Nemčija

Dobro je vedeti:

Uporaba


KOMU SO NAMENJENE

·         odraslim in otrokom od 6. leta starosti dalje

Posebne skupine:

·         nosečnice in doječe matere – ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo v tem obdobju

·         diabetiki

Odmerjanje


Odrasli in otroci, starejši od 6 let, po potrebi do 6-krat dnevno počasi raztopite v ustih po 1 pastilo.

Pastile lahko uporabljate tudi dolgotrajno ali občasno. Če se vaše težave poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Napotek za diabetike: 1 pastila vsebuje 1,05 g sladkornih nadomestkov, kar ustreza 0,09 BU (krušnim enotam).

Sestava


Vodni ekstrakt islandskega lišaja (0,4-0,8 : 1), karbomer, ksantanski gumi in natrijev hialuronat. Druge sestavine: arabski gumi, sorbitol, maltitol, brezvodna citronska kislina, kalijev acesulfamat, levomentol, arome, rastlinsko barvilo (ekstrakt korenja in črnega ribeza), srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda.

Sladkorna nadomestka v 1 pastili: 0,11 g sorbitola in 0,94 g maltitola, kar ustreza 0,09 BU (krušnim enotam).

Pakiranje


Pastile Isla® Medic hydro+ so medicinski pripomoček, na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah v pakiranju po 20 pastil.

Navodilo za uporabo


Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo.
Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

TV oddaja


Pogosta vprašanja


Kakšna je razlika med Isla® Medic in ostalimi pastilami Isla®?

Običajne pastile Isla vsebujejo izvleček islandskega lišaja, pri pastilah Isla Medic pa imamo ob tem dodan še kompleks hidrogela in hialuronsko kislino.
Običajne pastile Isla odmerjamo pogosteje in so primerne že od 4. leta dalje, Isla Medic pa odmerjamo do 6x dnevno po eno pastilo in so primerne od 6. leta starosti dalje.
Pastile Isla Medic so primerne pri izrazitejših težavah v grlu.

Kdaj naj vzamem običajno pastilo Isla® in kdaj Isla® Medic?

Običajne pastile Isla uporabljamo kot preventivo in pri blagih težavah, kot so praskanje v grlu, suh kašelj, hripavost, pri suhih ustih zaradi zdravil. Bolj so primerne za pogosto, skoraj vsakodnevno uporabo (npr. pri kadilcih). Namenjene so odraslim in otrokom od 4. leta starosti dalje.
Pastile Isla Medic svetujemo pri izrazitejših težavah, kot so vneto, boleče, pekoče grlo, pri suhem, dražečem kašlju, pri intenzivni rabi glasilk, pogosti hripavosti, pri suhih ustih, na primer pri Sjögrenovem sindromu, primerne so za mnoge, ki ne želijo lokalnega anestetika, in ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo pastil Isla Medic pri nosečnicah in doječih materah. Največkrat jih uporabljamo občasno, po potrebi pa lahko tudi dlje časa. Namenjene so odraslim in otrokom od 6. leta starosti dalje.

© 2006-2019 FARMEDICA d.o.o. Ljubljana. Vse pravice pridržane. Izvedba Futurmedia.