Že poznate Rowatinex - naravno zdravilo proti ledvičnim kamnom?

Do nedavnega je bilo mogoče Rowatinex dobiti le na zdravniški recept. Od začetka februarja 2021 pa je v lekarnah na voljo brez recepta, saj se je spremenil status naravnega zdravila. To pomeni, da je za vse, ki bi želeli ledvične kamne obvladati po naravni poti, dostop do Rowatinexa lažji in hitrejši.

Kaj so glavne učinkovine, kako delujejo in kje vse nam lahko Rowatinex varno in učinkovito pomaga?

Sinergijska kombinacija terpenov

Rowatinex je naravno rastlinsko zdravilo, sestavljeno iz visoko prečiščenih terpenov pinen α+β , kamfen, cineol, fenhon, borneol in anetol. Zdravilni terpeni so vmešani v olivnem olju in pred oksidacijo zaščiteni z mehko želatinasto kapsulo. 

Kako delujejo?

Omenjena kombinacija terpenov omogoča večtarčno obvladovanje težav s kamni v sečilih zaradi naslednjih načinov delovanja:

  • Poveča prekrvavitev tkiv ledvic, s čimer se izboljša delovanje ledvic, pospeši nastajanje urina in izboljša splakovanje sečil. Na ta način se preprečuje tudi nastanek koncentriranega urina, ki lahko vodi v formiranje novih ledvičnih kamnov.
  • Spodbuja raztapljanje že formiranega peska in kamnov v sečilih.
  • Deluje protivnetno, s čimer umirja poškodbe sluznice sečil, ki nastanejo zaradi premika kamnov.                       
  • Deluje antibakterijsko ter tako varuje pred sekundarnimi vnetji sečil, ki lahko nastanejo kot posledica poškodb sečil zaradi premika kamnov.
  • Umirja krče sečil, saj sprošča gladke mišice vzdolž sečnih poti.
  • Zaradi analgetičnega delovanja umiraj tudi bolečine, ki lahko nastanejo ob premikih kamnov.

Ob katerih težavah nam Rowatinex lahko pomaga?

Zdravilno kombinacijo terpenov lahko uporabljamo ob krčih v ledvicah, mehurju ali sečnih izvodilih, nastalih npr. zaradi premika ledvičnih kamnov.

Z omenjenim zdravilom lahko raztapljamo ledvične ali sečne kamne.

V pomoč nam je lahko tudi pri odstranjevanju in iztisu kamnov iz sečil. Premikanje kamnov po sečilih lahko povzroča poškodbe sluznice sečil, bolečine ter krče. Z Rowatinexom se umirijo bolečine in popustijo krči, zaradi česar se kamen lažje premakne skozi sečna izvodila in izloči.

Opisano kombinacijo terpenov lahko uporabljamo tudi sočasno z drugimi metodami odstranjevanja kamnov iz sečil. Npr. Rowatinex lahko uživamo po drobljenju ledvičnih ali sečnih kamnov in s tem poskrbimo za hitro ter neboleče izločanje zdrobljenih kamnov iz sečil. Obenem z njim še preprečujemo nastanek sekundarnih vnetij sečil.

Vsi, ki so se z bolečim odpravljanjem ledvičnih kamnov že soočali, bodo veseli dejstva, da lahko s preventivnim jemanjem Rowatinexa poskrbijo tudi za preprečevanje nastajanja novih kamnov.

Izkušnje?

Rastlinsko zdravilo Rowatinex je za zdravljene ledvičnih kamnov in spremljajočih težav poznano že več kot 60 let, zato predstavlja varno in preizkušeno pomoč pri obvladovanju tovrstnih težav. Še več, njegovo varnost in učinkovitost potrjujejo tudi klinične raziskave.

Ne jemljite zdravila, dokler vam zdravnik ne postavi diagnoze, da imate težave z ledvičnimi kamni.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Vas zanima več?

Na dom si naročite brezplačni Mali vodnik pri ledvičnih kamnih.

Besedilo: Adriana Dolinar

Želite še več aktualnih vsebin na to temo?

Prijavite se na naše e-novice!

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se