Slika izdelka Rowatinex®  kapsule
Znak registrirano zravilo - Rowatinex®  kapsule

Rowatinex® je zdravilo za zdravljenje ledvičnih kamnov in spremljajočih težav.

NOVO! Sedaj na voljo kot zdravilo brez recepta!

Pakiranje

Zdravilo je pakirano v škatli po 50 kapsul (5 pretisnih omotov in v vsakem od njih je 10 kapsul) in je na voljo v lekarnah brez recepta.

KRATKA PREDSTAVITEV:

Rowatinex® je primeren za zdravljenje ledvičnih kamnov in krčev, ki nastajajo v ledvicah in sečnih poteh. Pospešuje razpadanje, odstranjevanje in iztis ledvičnih kamnov in kamnov v sečnih izvodilih, dokazano pa tudi preprečuje nastajanje ledvičnih kamnov. Deluje proti krčem sečnih poti. Povečuje prekrvljenost ledvičnega tkiva, izboljša delovanje ledvic in povečuje izločanje urina.

Proizvajalec: ROWA Pharmaceuticals Ltd., Irska

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • pri krčih v sečilih, zaradi njihovega popuščanja, umirjanja in posrednega zmanjšanja bolečin
  • pri prisotnosti ledvičnih kamnov in kamnov v sečnih izvodilih, zaradi pomoči pri njihovem razpadanju, hitrejšem odstranjevanju in iztisu
  • po opravljenem posegu drobljenja ledvičnih kamnov in kamnov v sečnih izvodilih, zaradi pomoči pri odstranjevanju in iztisu
  • kot preventiva pred ponovnim pojavom kamnov

Odrasli: 4 do 5 krat dnevno po 1 kapsulo pred obrokom hrane, torej največ 5 kapsul dnevno.

Ni namenjeno za uporabo pri otrocih in mladostnikih, razen če tako predpiše zdravnik.

V času zdravljenja se priporoča pitje večje količine tekočin.

Pri uporabi zdravila več kot 14 dni ali če se simptomi poslabšajo, se je potrebno posvetovati z zdravnikom.

Vsaka kapsula vsebuje mešanico triterpenov: pinen, kampfen, cineol, fenhon, borneol in anetol, ki so raztopljeni v olivnem olju. Tekoča oljna vsebina vsake kapsule tehta 100 mg.

Navodilo za uporabo

Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Ne jemljite zdravila, dokler vam zdravnik ne postavi diagnoze, da imate težave z ledvičnimi kamni.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Zdravilo Rowatinex® pomaga pri raztapljanju kamnov, deluje proti krčem sečnih poti, pospešuje prehajanje kamnov skozi sečna izvodila, blaži bolečine pri kolikah v ledvicah in sečevodih. Ima hiperemični učinek (omogoča širjenje žil) in s tem podpira delovanje ledvic. Poveča diurezo, to je proces nastajanja ter izločanja seča v ledvicah in tako olajša izločanje kamnov oz. peska.

Simptomi za prisotnost ledvičnih kamnov so boleče in pogosto odvajanje seča, bolečine v ledvenem predelu, krvavi urin, povišana telesna temperatura, mrzlica, napihnjen trebuh.

Zdravilo Rowatinex® ima kombinirano delovanje, raztapljanje kamnov in kot preventivo pred nastajanjem novih kamnov oz. peska. Uporabniki ga dobro prenašajo tudi ob daljšem jemanju. Učinkovine se iz telesa dobro izločajo, brez znanih kontraindikacij in pomembnejših neželenih učinkov ter se uporablja več kot 60 let.

Zdravilo Rowatinex® se naj jemlje do umiritve simptomov oz. več mesecev, kot pomoč pri raztapljanju ledvičnih kamnov. Lahko ga uporabljamo po opravljenem drobljenju ledvičnih kamnov za njihovo boljše izločanje ali za preprečevanje ponovnega nastanka ledvičnih kamnov.

Med nosečnostjo in pri doječih materah se uporaba zdravila Rowatinex® odsvetuje zaradi pomanjkanja informacij.

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se