Zaščitite oči pred soncem

Poleti se radi nastavljamo sončnim žarkom, naj si bo doma na vrtu ali kje na dopustu. Pri tem smo vajeni zaščititi svojo kožo, na oči pa pogosto pozabljamo. Oglejmo si, kako jim lahko pomagamo.

1.       Nosite kakovostna sončna očala

Sončna očala prodajajo domala na vsakem koraku, v trgovinah z oblačili, na bencinskih črpalkah, v supermarketih. Marsikoga pretentata lep dizajn in nizka cena, a vendar to ni premišljena odločitev, saj z nošenjem takšnih očal očem lahko naredimo več škode kot koristi. Bolj modro se je podati k optiku in za kakovostna očala odšteti nekoliko višjo vsoto. To je nakup za več let, zato o njem velja temeljiteje premislili.

2.       Zaščitite oči pred peskom

Sončna očala ne varujejo le pred škodljivimi žarki, temveč predstavljajo tudi mehansko zaščito pred drobnimi delci, ki mimogrede zaidejo v oči. Pomislite le na plažo, ko vam že nežen vetrič v oči lahko zanese drobno zrnce mivke.  Običajno nas to ne moti in očesna tekočina sama poskrbi, da se tujek odstrani. Pomagate si lahko tudi tako, da oči navlažite z mlačno vodo in tujek nežno odstranite s čistim prstom ali z gazo. Oči pri tem ne mencajte. Zelo učinkovito pomoč v tem primeru nudijo tudi A.Vogel Kapljice za oči. Kapljice vsebujejo hialuronsko kislino in izvleček smetlike in so očem še posebej prijazne. Oko navlažijo, tujek pa se ob tem lažje in hitreje izloči.

3.       Dehidracija

Poleti smo pogosto v klimatiziranih prostorih, ki še dodatno izsušujejo očesno sluznico. K temu pripomore tudi zrenje v računalnik, suh zrak in številni drugi dejavniki. Pojavijo se pordele, suhe in utrujene oči. V izogib tem neprijetnim tegobam se jim velja izogibati. Že z nekaj drobnimi koraki pa težave lahko tudi omilimo – preberite tekst Kako naravno navlažiti suhe oči. Dragoceno pomoč predstavljajo tudi že omenjene A.Vogel kapljice za oči. So stoodstotno naravne in primerne tudi za uporabnike kontaktnih leč.

Besedilo: Sabina Topolovec

Želite še več aktualnih vsebin na to temo?

Prijavite se na naše e-novice!

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se