Sok iz pšenične trave za dobro počutje in trdno zdravje

O dobrobitih svežega soka pšenične trave ste gotovo že slišali. Sok iz mladih pšeničnih poganjkov v sebi skriva obilje zdravilnih učinkovin. Vsebuje zelo veliko klorofila in deluje kot antioksidant, ki varuje naše celice.

Klorofil je soroden hemu, sestavnemu delu hemoglobina (rdečega krvnega barvila), ki s pomočjo iona železa po krvi prenaša kisik. Klorofil pa ima na mestu železa atom magnezija in prav tako skrbi za transport kisika. Zato sok pšenične trave podpira tvorbo krvi. Poudariti velja tudi njegovo zmožnost razstrupljanja jeter in čiščenja črevesja.

Pogosto beremo, da je uspešen tudi v boju z rakavimi celicami, kar pa doslej še ni bilo podprto z študijami, opravljenimi na večjem številu ljudi. Zagotovo pa varuje naše celice, posebej če organizma sočasno na obremenjujemo s neustrezno prehrano, uživanjem premalo vode, pomanjkanjem sonca in gibanja, stresom in negativnimi čustvi …

Kljub temu velja omeniti dve študiji, ki v povezavi z rakom jasno dokazujeta blagodejne učinke pšenične trave:

Sok pšenične trave lajša tudi simptome ulceroznega kolitisa. Rezultati študije (vir: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11989836) s 23 pacienti kažejo, da se je po mesecu dni jemanja 100 ml svežega soka pšenične trave pri bolnikih zmanjšala stopnja obolevnosti.

Mlada pšenična trava za razliko od zrele pšenice ne vsebuje glutena, kar je dobrodošla informacija za osebe, ki so nanj občutljive.

Če imate doma kakovosten polžast sokovnik, si lahko sok sami pripravljate iz pšenične trave, ki jo je preprosto vzgojiti. Vsi, ki ne najdete časa ali volje ali pa nimate primernega aparata, pa lahko posežete po naravnem Bio napitku iz pšenične trave Dr. Steinberger. Z dodanim izvlečkom zelenega čaja, jabolčnega, agavinega in limoninega soka ter mikroalg predstavlja pomemben dodaten steber zdrave prehrane.  Na voljo je v vseh lekarnah in specialilziranih prodajalnah.

Besedilo: Sabina Topolovec

Želite še več aktualnih vsebin na to temo?

Prijavite se na naše e-novice!

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se