Koristni članki

Bolečine v grlu poleti?


Je bila kriva prenizka temperatura klimatske naprave? Ste bili predolgo v prehladni vodi v bazenu? Bolečine v grlu tudi poleti niso nobena redkost – žajbelj in ameriški slamnik pa lahko prineseta pravo olajšanje.

pršilo salvisan

Bolečine v grlu običajno povezujemo s prehladi, značilnimi za hladnejši del leta. A na žalost pred njimi nismo varni tudi v poletnem času. Še zlasti, ko so zunanje temperature zelo visoke, v klimatiziranih prostorih nakupovalnih središč, sredstvih javnega prevoza, restavracijah ali hotelih hitro lahko pride do temperaturne razlike tudi 10 in več stopinj Celzija. V takšne močno ohlajene prostore poleg tega pogosto vstopimo pregreti in preznojeni, kar telesu predstavlja dodaten trud, da se prilagodi novi temperaturi.

Bolečine v grlu tako povzročajo naslednji dejavniki:

  • pogosto menjavanje visokih poletnih temperatur s prekomerno klimatiziranimi prostori
  • klimatske naprave v avtomobilu, pri katerih je hladen zrak usmerjen neposredno v obraz, prsni koš ali vrat, pa tudi odprta okna pri istočasno delujoči klimi
  • predolgo zadrževanje v hladni vodi bazenov in s tem podhladitev organizma
  • klimatske naprave na vlakih ali letalih

Kljub temu, da letos komajda lahko govorimo o vročem poletju, nas tu in tam vendar preseneti kakšen vroč dan. In če ob tem iznenada utrpimo bolečine v grlu, praskanje po grlu, če težko požiramo ali pri govoru čutimo bolečine, si pri njih lahko hitro in učinkovito pomagamo s pršilom, ki vsebuje učinkovito ni povsem naravno kombinacijo ameriškega slamnika, žajblja in eteričnega olja mete.

Soglasje

Dovoljujem obdelavo osebnih podatkov za namen posredovanja e-novic.  
 
Seznanjen sem s Politiko zasebnosti ter da imam možnost kadarkoli preklicati podano privolitev, kar ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem privolitve. To lahko storim tako, da v posamezni e-novici kliknem na Odjava oziroma pošljem e-sporočilo z zahtevo na .

Soglašam, da Farmedica d.o.o. Leskoškova 12, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: upravljavec) obdeluje moje osebne podatke (ime, priimek, e-poštni naslov) za namen posredovanja e-novic.

© 2006-2019 FARMEDICA d.o.o. Ljubljana. Vse pravice pridržane. Izvedba Futurmedia.