Koristni članki

Nova priporočila za zdravljenje okužb sečil


Pri blažjih okužbah strokovnjaki sedaj priporočajo tudi naravne alternative antibiotičnemu zdravljenju. Med drugimi omenjajo tudi enostavni sladkor D-manozo.

vnetje secil

Pri nekompliciranih vnetjih sečil nekatere rastline in D-manoza predstavljajo pomembno alternativo običajnemu zdravljenju z antibiotiki. To je razvidno tudi iz aktualnih smernic nemškega Delovnega združenja znanstvenih medicinskih strokovnih teles (http://www.awmf.org/leitlinien/detail/ll/043-044.html). Poleg D-manoze avtorji pozitivno ocenjujejo tudi delovanje listov vednozelenega gornika (neprekinjeno jemanje do največ enega meseca), kapucinke (posušeni nadzemni del rastline) in hrena.

Protivnetno, protibakterijsko in diuretično deluje tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora Canephron. Vsebuje luštrek, tavžetnrožo in rožmarin. Zdravilo lahko jemljemo tudi sočasno z antibiotikom in na ta način skrajšamo čas ozdravitve.

Besedilo: Sabina Topolovec

Soglasje

Dovoljujem obdelavo osebnih podatkov za namen posredovanja e-novic.  
 
Seznanjen sem s Politiko zasebnosti ter da imam možnost kadarkoli preklicati podano privolitev, kar ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem privolitve. To lahko storim tako, da v posamezni e-novici kliknem na Odjava oziroma pošljem e-sporočilo z zahtevo na .

Soglašam, da Farmedica d.o.o. Leskoškova 12, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: upravljavec) obdeluje moje osebne podatke (ime, priimek, e-poštni naslov) za namen posredovanja e-novic.

© 2006-2019 FARMEDICA d.o.o. Ljubljana. Vse pravice pridržane. Izvedba Futurmedia.