Nova priporočila za zdravljenje okužb sečil

Pri blažjih okužbah strokovnjaki sedaj priporočajo tudi naravne alternative antibiotičnemu zdravljenju. Med drugimi omenjajo tudi enostavni sladkor D-manozo.

Pri nekompliciranih vnetjih sečil nekatere rastline in D-manoza predstavljajo pomembno alternativo običajnemu zdravljenju z antibiotiki. To je razvidno tudi iz aktualnih smernic nemškega Delovnega združenja znanstvenih medicinskih strokovnih teles (http://www.awmf.org/leitlinien/detail/ll/043-044.html). Poleg D-manoze avtorji pozitivno ocenjujejo tudi delovanje listov vednozelenega gornika (neprekinjeno jemanje do največ enega meseca), kapucinke (posušeni nadzemni del rastline) in hrena.

Protivnetno, protibakterijsko in diuretično deluje tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora Canephron. Vsebuje luštrek, tavžetnrožo in rožmarin. Zdravilo lahko jemljemo tudi sočasno z antibiotikom in na ta način skrajšamo čas ozdravitve.

Besedilo: Sabina Topolovec

Želite še več aktualnih vsebin na to temo?

Prijavite se na naše e-novice!

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se