Slika izdelka Canephron® BNO tablete

Dobro je vedeti:

Vsebuje laktozo Brez glutena

Canephron® BNO, nova jakost tablet za zdravljenje težav pri vnetjih sečil

Pakiranje

30 tablet za peroralno uporabo, kar zadošča za 10 dni jemanja.

KRATKA PREDSTAVITEV:

Deluje:

  • Protivnetno; manj pekoče uriniranje
  • Protibakterijsko; zavira razmnoževanje bakterij
  • Protibolečinsko; manj bolečine pri uriniranju
  • Sprošča gladke mišice; manj krčev v spodnjem delu trebuha
  • Diuretično; hitro in učinkovito odstrani bakterije iz sečil

Pri prekomerno aktivnem mehurju sprošča mišice in normalizira njegovo delovanje.

Lahko se uporablja samostojno ali kot dodatek antibiotiku.

Proizvaja: Bionorica SE, Nemčija

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • akutno vnetje sečil
  • Ponavljajoča vnetja sečil
  • Razdražljiv mehur

Če vam je zdravnik že predpisal antibiotik za vnetje sečil, je lahko sočasna uporaba zdravila Canephron® BNO odlična podpora. Ozdravitev je bolj celovita, skrajša se čas zdravljenja, kar so pokazale klinične raziskave.

Zdravilo Canephron® BNO je primerno za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let.

Dnevni odmerek je 3 X 1 obloženo tableto.

Trajanje jemanja: 10-14 dni

Pri ponavljajočih in pogostih okužbah sečil, se priporoča daljše jemanje: 12 tednov.

Korenina luštreka (Levisticum officinale), zel navadne tavžentrože (Centaurium erythraea) in list rožmarina (Rosmarinus officinalis).

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Pogosta vprašanja

Zdravilo Canephron BNO je namenjeno zdravljenju vnetij sečil in razdražljivega mehurja.

Vnetje sečil običajno nastane zaradi okužbe z bakterijami. Značilni znaki vnetja so: pekoč občutek pri uriniranju, pogosto uriniranje, nenadna potreba po uriniranju, krči v mehurju, moten urin, slabost in v določenih primerih kri v urinu. Podobni znaki spremljajo tudi razdražljiv mehur, še posebej nenadna potreba po uriniranju. Vendar pri tem zdravniški pregled običajno ne pokaže nobenih opaznih težav v organih, ki tvorijo sečila. Razlog za te težave med drugim pripisujemo čezmerni aktivnosti mišic mehurja, kar možganom ves čas pošilja signal, da je mehur poln, čeprav v resnici ni.

Z uporabo zdravila je priporočljivo začeti takoj ob prvih znakih vnetja. S tem preprečimo napredovanje vnetja sečil, npr.v vnetje mehurja.

  • Pri akutnih vnetjih ga je priporočljivo jemati 10 dni, 3- krat dnevno po 1 tableto + 2 litra tekočine dnevno.
  • Pri ponavljajočih se vnetjih, sočasno z antibiotikom (če ga je predpisal zdravnik) in nato še do 12 tednov 3- krat dnevno po 1 tableto + 2 litra tekočine dnevno.

Če se v 3-4 dneh stanje ne izboljša, ali se celo poslabša, je treba obiskati zdravnika. Če zdravnik izključi bolezni, ki bi zahtevale drugačno zdravljenje, lahko Canephron jemljete dokler simptomi ne minejo.

Pri  kroničnih vnetjih oz. vnetjih, ki se rada ponavljajo je preventivno jemanje zelo smiselno. Rezultati študij kažejo, da se je po vnetju sečil pri uporabnicah ob 12 tedenskem jemanju zdravila Canephron za več kot 70% zmanjšal pojav vnetij sečil.

Pomembno: če se vam vnetja sečil rada ponavljajo, sočasno poskrbite za dobro imunsko odpornost.

Sočasno jemanje zdravila Canephron BNO in antibiotika je zelo priporočljivo, saj se bodo težave s sečili umirile hitreje in učinkoviteje. Antibiotik deluje proti bakterijam, medtem ko Canephron BNO zavira vnetje, umiri neprijetne simptome okužbe sečil, poveča izločanje urina za lažje izpiranje bakterij in prepreči njihovo vezavo na sečila.

Medsebojno neželeno delovanje z drugimi zdravili ni znano.

Canephron se jemlje 3-krat dnevno po 2 tableti. Canephron BNO ima v eni tableti še enkrat več zdravilne učinkovine in se zato jemlje  3- krat dnevno po 1 tableto. Razlika je v bolj enostavnem odmerjanju.

Prehranski izdelki, kot so izdelki iz brusnic, v osnovi niso namenjeni zdravljenju bolezni (temu so namenjena zdravila), lahko pa z njimi dopolnjujete prehrano pri težavah s sečili. Razpoložljivi podatki kažejo, da naj bi sestavine brusnic otežile vezavo bakterij na sluznico sečil, zaradi česar težje pride do okužbe. Če se odločite za dopolnjevanje prehrane z brusnicami, priporočamo sveže plodove ali stisnjen sok.

Pripravki iz vednozelenega gornika so prehranski izdelki, ki v osnovi niso namenjeni zdravljenju bolezni (temu so namenjena zdravila), lahko pa z njimi dopolnjujete prehrano pri težavah s sečili. Razpoložljivi podatki kažejo, da sestavine vednozelenega gornika prispevajo k uničevanju mikrobov v sečilih. Vendar pa je treba paziti, da jemanje ni predolgo, saj ima dolgotrajno jemanje vednozelenega gornika škodljive učinke.

Zdravilo Canephron BNO umiri vnetje in zmanjša pogostnost kroničnih oziroma ponavljajočih se vnetij. Pomembno je, da ga pri kroničnih vnetjih sečil jemljemo dovolj dolgo (12 tednov), da zagotovimo trajnejši učinek.

Čim prej po spolnem odnosu je priporočljivo uriniranje, saj s tem speremo mikrobe iz sečil. Če ta preventivni ukrep ne zadošča, priporočamo 10-dnevno jemanje zdravila Canephron BNO 3x dnevno po 1 tableto. V primeru, da se vam okužbe pogosto ponavljajo, je smiselno da Canephron BNO jemljete daljše obdobje in sicer neprekinjeno 12-tedenov, da se prekine začaran krog ponavljajočih okužb.

Vnetja sečil se pogosto pojavijo tudi na počitnicah, zato je v potovalni lekarni priporočljivo imeti zdravilo Canephron BNO. V primeru pojava akutnega vnetja sečil priporočamo 10-dnevno jemanje 3x dnevno po 1 tableto.

Pogosta in nenadna potreba po uriniranju je simptom, ki je značilen za razdražljiv mehur – preveč aktivne mišice mehurja možganom ves čas pošiljajo signal, da je mehur poln, čeprav v resnici ni. Canephron BNO sprošča mišice mehurja in tako zmanjšuje pogostnost potrebe po uriniranju.

Za trajnejše izboljšanje simptomov vam priporočamo, da zdravilo jemati vsaj 10 dni, brez prekinitve.

Ena obložena tableta v povprečju vsebuje 0,3 g razpoložljivih ogljikovih hidratov.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se