Slika izdelka Dormeasan® kapljice
Znak registrirano zravilo - Dormeasan® kapljice

Dobro je vedeti:

Brez laktoze Brez glutena

Kapljice Dormeasan® so zdravilo rastlinskega izvora na osnovi baldrijana in hmelja, za pomiritev ter miren spanec.

Pakiranje

Steklenička po 50 ml raztopine.

KRATKA PREDSTAVITEV

Dormeasan® je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki zaradi vsebnosti zdravilnih učinkovin iz baldrijana (Valeriana officinalis) in hmelja (Humulus lupulus) deluje pomirjevalno in ima tudi blag uspavalni učinek. Zdravilo je še posebno primerno pri akutnem stanju težav s spanjem, nemiru, tesnobi, slabem razpoloženju.

Več o zdravilu Dormeasan® si lahko preberete tukaj.

Proizvaja: A. Vogel AG, Švica

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • Pomoč pri nespečnosti, nemiru, tesnobi, slabemu razpoloženju,...

Navedena področja uporabe temeljijo izključno na dolgotrajnih izkušnjah.

Odrasli in starejši od 12 let:

  • pri težavah s spanjem 30 kapljic pol ure pred spanjem,
  • pri blagih stanjih nemira, napetosti, tesnobe 10 do 20 kapljic enkrat do dvakrat dnevno (na primer zjutraj in popoldan).

Učinek zdravila Dormeasan® nastopi postopoma. Za dosego optimalnega učinka priporočamo vsaj 4 tedensko zdravljenje. Če se simptomi poslabšajo ali se ne izboljšajo v 4 tednih, se mora bolnik posvetovati z zdravnikom.

Pomembno! Zdravilo Dormeasan® ne povzroča odvisnosti!

Tekoči ekstrakt korenine sveže špajke (Valeriana officinalis) in tekoči ekstrakt cveta svežega navadnega hmelja (Humulus lupulus).

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Zdravilni učinkovini  baldrijan in hmelj v zdravilu Dormeasan® pomirjata in delujeta blago uspavalno. Dormeasan® se zato uporablja pri nespečnosti, napetosti in nemiru. Pomembno! Zdravilo ne povzroča odvisnosti in potrebe po vedno večjem odmerjanju.

Učinek nastopi postopoma. Če želimo poln učinek, je potrebno vsaj štiri tedensko redno jemanje zdravila.

Hkratno jemanje Dormeasana® in pomirjeval ali uspaval, ki jih predpiše zdravnik, ni priporočljivo. Če ne želite jemati uspaval ali pomirjeval na recept in namesto teh raje posegati po kapljicah Dormeasan®, se o tem posvetujte z zdravnikom. Ta bo predpisal postopno zmanjševanje velikosti odmerka in prehod na zdravilo rastlinskega izvora Dormeasan®.

Zdravilo Dormeasan® smejo jemati mladostniki, starejši od 12 let in odrasle osebe. Med nosečnostjo in dojenjem se o uporabi zdravila posvetujte z zdravnikom.

Da, kapljice Dormeasan® so primerne tudi za sladkorne bolnike.

Dormeasan® ne povzroča odvisnosti in tolerance, zato ga lahko uporabljate tudi daljše časovno obdobje.

Da.

Da, saj kapljice Dormeasan® pripomorejo k hitrejšemu uspavanju tudi sredi noči, ob tem pa zjutraj ne občutimo jutranje zaspanosti.

Da, zdravilo Dormeasan® lahko uporabljate tudi v ta namen. Samo zdravljenje aritmije pa je potrebno pod zdravniškim nadzorom.

Pri tovrstnem nemiru lahko kot  dodatno pomoč uporabite tudi kapljice iz divjega ovsa Avenaforce. Učinkovine iz svežega ovsa, predvsem hranilo avenin, so koristne za dobro delovanje celic živčevja.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se