Dormeasan® kapljice

Slika izdelka Dormeasan® kapljice

Znak registrirano zravilo - Dormeasan® kapljice

Kapljice Dormeasan® so zdravilo rastlinskega izvora na osnovi baldrijana in hmelja, za pomiritev ter miren spanec.

Dormeasan® je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki zaradi vsebnosti zdravilnih učinkovin iz baldrijana (Valeriana officinalis) in hmelja (Humulus lupulus) deluje pomirjevalno in ima tudi blag uspavalni učinek. 

Zdravilo vam svetujemo, kadar se znajdete v situacijah, ki imajo za posledico nemir, napetost ali težave s spanjem, ki se kažejo kot plitek spanec ali nespečnost.

Več o zdravilu Dormeasan® si lahko preberete tukaj.

Dobro je vedeti

Odmerjanje


Zdravilo Dormeasan® ne povzroča odvisnosti ali potrebe po vedno večjem odmerku.

Odraslim in otrokom nad 12. letom starosti svetujemo ob nemiru in napetosti jemanje po 10 – 20 kapljic enkrat do dvakrat dnevno. Pri težavah s spanjem pa priporočamo 30 kapljic zdravila Dormeasan® približno pol ure preden ležete v posteljo.

Pakiranje


Kapljice, 50 ml.

Navodilo za uporabo


Pred uporabo zdravila natančno preberite priloženo navodilo. O tveganjih in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

TV oddaja


Pogosta vprašanja


Na kakšen način delujejo kapljice Dormeasan?

Zdravilni učinkovini  baldrijan in hmelj v zdravilu Dormeasan pomirjata in delujeta blago uspavalno. Dormeasan se zato uporablja pri nespečnosti, napetosti in nemiru. Pomembno! Zdravilo ne povzroča odvisnosti in potrebe po vedno večjem odmerjanju.

Kdaj zaznamo učinke zdravila Dormeasan?

Učinek nastopi postopoma. Če želimo poln učinek, je potrebno vsaj štiri tedensko redno jemanje zdravila.

Ali lahko zdravilo Dormeasan jemljemo sočasno z drugimi zdravili za pomiritev in uspavanje, ki jih predpiše zdravnik na recept?

Hkratno jemanje Dormeasana in pomirjeval ali uspaval, ki jih predpiše zdravnik, ni priporočljivo. Če ne želite jemati uspaval ali pomirjeval na recept in namesto teh raje posegati po kapljicah Dormeasan, se o tem posvetujte z zdravnikom. Ta bo predpisal postopno zmanjševanje velikosti odmerka in prehod na zdravilo rastlinskega izvora Dormeasan.

Ali je Dormeasan primeren tudi za otroke, nosečnice in doječe matere?

Zdravilo Dormeasan smejo jemati mladostniki, starejši od 12 let in odrasle osebe. Med nosečnostjo in dojenjem se o uporabi zdravila posvetujte z zdravnikom.

Smejo zdravilo Dormeasan jemati sladkorji bolniki?

Da, kapljice Dormeasan so primerne tudi za sladkorne bolnike.

Kako je z morebitno odvisnostjo in toleranco (potrebo po vedno večjem odmerjanju) pri jemanju zdravila Dormeasan?

Dormeasan ne povzroča odvisnosti in tolerance, zato ga lahko uporabljate tudi daljše časovno obdobje.

Smem zdravilo zdravilo Dormeasan jemati sočasno z antidepresivom?

Da.

Je zdravilo Dormeasan smotrno vzeti, če se prebudimo sredi noči?

Da, saj kapljice Dormeasan pripomorejo k hitrejšemu uspavanju tudi sredi noči, ob tem pa zjutraj ne občutimo jutranje zaspanosti.

Smem zdravilo Dormeasan jemati za lajšanje nemira pri aritmiji?

 

Da, zdravilo Dormeasan lahko uporabljate tudi v ta namen. Samo zdravljenje aritmije pa je potrebno pod zdravniškim nadzorom.

Pri tovrstnem nemiru lahko kot  dodatno pomoč uporabite tudi kapljice iz divjega ovsa Avenaforce. Učinkovine iz svežega ovsa, predvsem hranilo avenin, so koristne za dobro delovanje celic živčevja.

© 2006-2019 FARMEDICA d.o.o. Ljubljana. Vse pravice pridržane. Izvedba Futurmedia.