Slika izdelka Dormeasan® kapljice
Znak registrirano zravilo - Dormeasan® kapljice

Dobro je vedeti:

Brez laktoze Brez glutena

Kapljice Dormeasan® so zdravilo rastlinskega izvora na osnovi baldrijana in hmelja, za pomiritev ter miren spanec.

Pakiranje

Kapljice, 50 ml.

Dormeasan® je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki zaradi vsebnosti zdravilnih učinkovin iz baldrijana (Valeriana officinalis) in hmelja (Humulus lupulus) deluje pomirjevalno in ima tudi blag uspavalni učinek. 

Zdravilo vam svetujemo, kadar se znajdete v situacijah, ki imajo za posledico nemir, napetost ali težave s spanjem, ki se kažejo kot plitek spanec ali nespečnost.

Več o zdravilu Dormeasan® si lahko preberete tukaj.

Proizvaja: A. Vogel AG, Švica

Dormeasan® kapljice so zdravilo rastlinskega izvora, ki je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah. V primeru, da je v lekarni zmanjkalo zaloge, prosite farmacevta, da vam izdelek naroči in v roku 24 ur vas bo čakal v lekarni.

Uporaba, odmerjanje, sestava

Zdravilo Dormeasan® ne povzroča odvisnosti ali potrebe po vedno večjem odmerku.

Odraslim in otrokom nad 12. letom starosti svetujemo ob nemiru in napetosti jemanje po 10 – 20 kapljic enkrat do dvakrat dnevno. Pri težavah s spanjem pa priporočamo 30 kapljic zdravila Dormeasan® približno pol ure preden ležete v posteljo.

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Zdravilni učinkovini  baldrijan in hmelj v zdravilu Dormeasan pomirjata in delujeta blago uspavalno. Dormeasan se zato uporablja pri nespečnosti, napetosti in nemiru. Pomembno! Zdravilo ne povzroča odvisnosti in potrebe po vedno večjem odmerjanju.

Učinek nastopi postopoma. Če želimo poln učinek, je potrebno vsaj štiri tedensko redno jemanje zdravila.

Hkratno jemanje Dormeasana in pomirjeval ali uspaval, ki jih predpiše zdravnik, ni priporočljivo. Če ne želite jemati uspaval ali pomirjeval na recept in namesto teh raje posegati po kapljicah Dormeasan, se o tem posvetujte z zdravnikom. Ta bo predpisal postopno zmanjševanje velikosti odmerka in prehod na zdravilo rastlinskega izvora Dormeasan.

Zdravilo Dormeasan smejo jemati mladostniki, starejši od 12 let in odrasle osebe. Med nosečnostjo in dojenjem se o uporabi zdravila posvetujte z zdravnikom.

Da, kapljice Dormeasan so primerne tudi za sladkorne bolnike.

Dormeasan ne povzroča odvisnosti in tolerance, zato ga lahko uporabljate tudi daljše časovno obdobje.

Da.

Da, saj kapljice Dormeasan pripomorejo k hitrejšemu uspavanju tudi sredi noči, ob tem pa zjutraj ne občutimo jutranje zaspanosti.

 

Da, zdravilo Dormeasan lahko uporabljate tudi v ta namen. Samo zdravljenje aritmije pa je potrebno pod zdravniškim nadzorom.

Pri tovrstnem nemiru lahko kot  dodatno pomoč uporabite tudi kapljice iz divjega ovsa Avenaforce. Učinkovine iz svežega ovsa, predvsem hranilo avenin, so koristne za dobro delovanje celic živčevja.

Sorodni izdelki