Vnetje sečil? Razdražljiv mehur? Tradicionalno zdravilo Canephron

Vnetje sečil je bolezen, ki vsako drugo žensko doleti vsaj enkrat v življenju. Okužba sečil je vdor mikroorganizmov v sečila, kjer se v sečnem mehurju ali ledvičnem parenhimu razmnožujejo in povzročajo vnetje.

Običajno so ti mikroorganizmi bakterije, najpogosteje Escherichia coli, ki je sicer normalno prisotna v črevesju. Poleg spolno aktivnih žensk pogosto zbolijo tudi starostniki, bolniki z nepravilnostmi sečil, bolniki s sladkorno boleznijo, nosečnice.

Značilni simptomi, po katerih prepoznamo vnetje sečil, so naslednji:

  • pekoč občutek in bolečina pri uriniranju,
  • pogosta in močna nenadna potreba po uriniranju,
  • krči v trebuhu.

Okužbo sečil običajno zdravi zdravnik z antibiotiki, vendar pa se zaradi prekomerne rabe že razvija odpornost bakterij na nekatere antibiotike, kar pomeni, da ti proti nekaterim bakterijam niso več učinkoviti. Marsikdaj je nezapleteno blago okužbo mogoče samozdraviti, z vnosom večjih količin tekočine in uživanje naravnih pripravkov, kot so vednozeleni gornik, brusnice, zlata rozga, navadni gladež ali pa z registriranimi zdravili, kot je Canephron.

Canephron je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki vsebuje tri zdravilne rastline: korenino luštreka (Levisticum officinale), zel navadne tavžentrože (Centaurium erythraea) in list rožmarina (Rosmarinus officinalis).

Canephron deluje protivnetno, spazmolitično, protibakterijsko in diuretično. Zdravi vnetje in sicer tako, da v akutnih primerih zmanjša pekoč občutek pri uriniranju ter ublaži krče v trebuhu. Preprečuje tudi ponovitev okužbe in sicer tako, da zavira nadaljnje razmnoževanje bakterij ter hitro in učinkovito odstrani bakterije iz sečil. Pri prekomerno aktivnem mehurju sprošča mišice in normalizira njegovo delovanje. Lahko se uporablja samostojno ali kot dodatek k antibiotikom.

Zdravilo Canephron je primerno za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let. Dnevni odmerek je 3 x 2 obloženi tableti. Trajanje jemanja: 7 dni, pri ponavljajočih se okužbah sečil ali pogostih okužbah priporočamo neprekinjeno jemanje 12 tednov.

Klinične raziskave so pokazale, da je zdravljenje s kombinacijo antibiotika in zdravila Canephron že 5. dan omogočilo enake rezultate kot jih je zdravljenje zgolj z antibiotikom pokazalo šele 10. dan. Izkazalo se je tudi, da se pri bolnikih, ki so sočasno jemali Canephron in antibiotik, okužbe spodnjih sečil občutno manj ponavljajo v primerjavi z bolniki, ki so jemali samo antibiotik. Canephron bolniki dobro prenašajo, neželeni učinki so zelo redki, pri manj kot 1 bolniku na 10.000 se lahko pojavi preobčutljivostna oziroma alergijska reakcija in prebavne motnje (slabost, bruhanje, driska). Zdravila pa se ne svetuje bolnikom, ki imajo aktivni peptični ulkus, ki so preobčutljivi na zdravilne učinkovine ali katero koli pomožno snov, ki imajo vnetne bolezni ledvic ali okvarjeno ledvično funkcijo ter tistim, ki imajo edem zaradi zmanjšane srčne ali ledvične funkcije. Če se pojavijo kri v urinu, motnje uriniranja ali akutno zadrževanje urina, se mora bolnik takoj posvetovati z zdravnikom.

Pripravila Urška Živko, mag. farm.


 

Želite še več aktualnih vsebin na to temo?

Prijavite se na naše e-novice!

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se