Slika izdelka Bio C tablete

Dobro je vedeti:

Brez laktoze Brez glutena VEGAN

Naraven vir vitamina C v obliki žvečljivih tablet - z okusom karibske češnje.

Pakiranje

Tablete A.Vogel Bio C so na voljo v vseh lekarnah in specializiranih prodajalnah v pakiranju po 40 tablet. V kolikor je zaloge v lekarni zmanjkalo, prosite vašega farmacevta, naj vam izdelek naroči in v 24 urah vas bo čakal v lekarni.

KRATKA PREDSTAVITEV:

Prehransko dopolnilo Bio C v obliki tablet za žvečenje vsebuje naravni vitamin C, ki ga pridobivajo s sušenjem plodov karibskih češenj (Acerola). Tablete za žvečenje Bio C so zaradi naravnih sestavin prijetnega in osvežujočega, sadno-kislega okusa. V eni tableti je 480 mg suhega izvlečka Acerole, kar ustreza najmanj 100 mg naravnega vitamina C.

Proizvajalec: A. Vogel B.V., Nizozemska

Več o A. Vogel Bio C si lahko preberete tukaj.

Uporaba, odmerjanje, sestava

Za vitamin C je znano, da ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema in to tudi med intenzivno telesno aktivnostjo ter po njej. Bio C je priporočljiv dodatek k prehrani pri pomanjkanju vitamina C, še posebej pri športnikih, kadilcih ter med in po prebolelih boleznih, ko je potreba po tem vitaminu še večja.

Odmerjanje: Odrasli in mladostniki nad 14 let naj vzamejo 1 tableto na dan, neodvisno od obroka.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka ne smete prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

 

 

 

Sestavine v 1 tableti: fruktoza, prašek iz soka acerole oziroma karibske češnje (vsebuje 100 mg naravnega vitamina C, kar ustreza 125 % priporočenega dnevnega vnosa), maltodekstrin, koruzni škrob, prašek iz soka pasijonke, prašek iz soka rakitovca, magnezijeve soli jedilnih maščobnih kislin, prašek iz soka šipka, prašek iz soka črnega ribeza, prašek iz soka limone.

1 tableta vsebuje 1 g ogljikovih hidratov (17 kJ oziroma 4 kcal), kar ustreza 0,1 krušne enote.

Navodilo za uporabo

Prosimo, pred uporabo natančno preberite priloženo navodilo.
Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Pogosta vprašanja

A.Vogel Bio C vsebuje suhi izvleček karibske češnje (Acerole).

V eni tableti je 480 mg suhega izvlečka Acerole, kar ustreza najmanj 100 mg naravnega vitamina C.

Odraslim in mladosnikom se priporoča 75 mg vitamina C dnevno, nosečnicam in doječim materam pa 100 do 125 mg dnevno. Vitamin C je topen v vodi, zato se presežek izloči preko ledvic. Zaradi te lastnosti je vitamin C skoraj nemogoče predozirati. Naše telo lahko majhne količine, okoli 3g vitamina C skladišči v jetrih, nadledvični žlezi, možganih in pljučih. Za vzdrževanje teh zalog se glede na potrebe in življenski slog priporoča 75 do 200 mg vtamina C dnevno. Bolje je, da ga zaužijemo nekoliko več kot premalo.

  • Ob pojavu povečanih potreb po tem vitaminu: špotrni in drugi telesni napori, prestajanje raznih okužb, pri kadilcih, kot dodatek k železovim pripravkom pri slabokrvnosti.
  • Za podporo imunskemu sistemu v tipičnih prehladnih obdobjih.
  • Ob uporabi antibiotikov.
  • V stresnih obdobjih, ob utrujenosti, izčrpanosti, pomanjkanju spanja.
  • Na potovanjih in ob večjih telesnih obremenitvah.
  • Kadar ne uživamo dovolj sadja in zelenjave bogate z vitaminom C.

A.Vogel Bio C tablete so primerne za mladostnike starejše od 14 let.

Nosečnice in doječe matere naj se pred uporabo vse zdravil in prehranskih dodatkov posvetujejo z zdravnikom ali s farmacevtom. Doslej med uporabo tablet A.Vogel Bio C pri nosečnicah in doječih materah niso opazili neželenih učinkov.

Uporaba A.Vogel Bio C v priporočenem odmerku nima časovne omejitve.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se