Ledvični kamni - ledvice bolečine

Bolečine v ledvicah ne bi privoščili niti svojemu sovražniku. Tako hude znajo biti bolečine v ledvicah, ki jih povzročajo ledvični kamni. Vendar pa tudi te bolečine v ledvicah lahko umirimo s pomočjo naravnih zdravil.

Ledvice

Dobro delovanje ledvic je ključnega pomena za zdravje človeka. Saj med drugim ledvice skupaj z mehurjem pripomorejo k učinkovitemu čiščenju telesa. Kadar je delovanje ledvic prizadeto je torej lahko prizadeto celotno telo. Za učinkovito delovanje ledvic je dobro zanje poskrbeti tudi z ustreznim načinom življenja. Nedvomno ledvicam škodijo:

  • Dehidracija; pitje nezadostnih količin vode (vsaj 2 do 2,5 l), zaradi česar je seč močno koncentriran.
  • Hrana, ki spodbuja zakisanost, zastrupljenost telesa, kar ledvice obremenjuje oz. hrana (meso, rabarbara, špinača,…), ki spodbuja nastanek ledvičnih kamnov (sem sodi tudi izdatno pitje močnih mineralnih vod).
  • Bolezni in zdravila, ki ledvice obremenjujejo (hiperparatireoidizem,…)
  • Stresna preobremenjenost, kjer je glavni igralec naš strah, itd..

Takšne napake v načinu življenja nas utegnejo pripeljati tudi k nastanku bolečin v ledvicah zaradi denimo ledvičnih kamnov.

Bolečine v ledvicah zaradi ledvičnih kamnov

Ledvični kamniEna od posledic bolečine v ledvicah je lahko napenjanje ovojnice ledvic zaradi različnih vzrokov, kjer tkivo ledvic nabreka. Ledvice so v tem primeru boleče na dotik. Bolečine v ledvicah običajno čutimo v ledvenem delu ali križu, občasno tudi v srednjem delu trebuha.

Ko pa bolečine v ledvicah povzročijo ledvični kamni, to čutimo kot krčevite bolečine v spodnjem delu hrbta s pogostim bolečim sevanjem v dimlje. Ledvični kamni bolečine v ledvicah povzročajo največkrat ko se premaknejo iz neboleče lege in se npr. spustijo po izvodilu ledvic. Bolečine v ledvicah kot že rečeno v tem primeru povzročajo sečni kamni, ki se spuščajo po sečevodu. Zaradi draženja sečevoda se ta krči in tako povzroča hude bolečine v ledvicah. Te minejo, ko ledvični kamni končno zdrsnejo v mehur.

Ledvični kamni so sečni kamni, ki nastanejo v ledvicah. Sečni kamni nastanejo, ko je seč prenasičen s solmi in se te iz njega izločajo. Nastanejo tudi kadar v seču ni snovi, ki bi preprečevale njihovo nastajanje. Večinoma so sečni kamni iz kalcija, preostali pa iz sečne kisline, cistina ali struvita (magnezijev amonijev fosfat, ki v sečilih nastane v času okužbe).
Sečni kamni so različne velikosti od malih, ki ne delajo težav, do takšnih, ki zapolnijo cel meh ledvic. Sečni pesek ali mali sečni kamni nam običajno ne delajo težav, bolečine v ledvicah pa se največkrat pojavijo pri večjih ledvičnih kamnih.

Nad bolečine v ledvicah z naravnim zdravilom

Ledvice bolečineNe glede na velikost ledvičnih kamnov pa si lahko ob njihovem pojavu (poleg nujne spremembe v načinu življenja – pitje zadostnih količin tekočine) pomagamo z učinkovitim zdravilom (kot je mešanica naravnih eteričnih olj). V primeru večjih kamnov samo zdravljenje z zdravili ni dovolj, temveč je potreben kirurški poseg. Zdravilo iz čistih naravnih eteričnih olj (pinen, kamfen,cineol, fenhon, borneol, anetol) je primerno tudi takrat, ko čakamo na kirurški poseg, saj deluje na več težav hkrati, kar umiri bolečine v ledvicah.

To zdravilo pomaga raztapljati kamne v ledvicah in sečnih izvodilih, s čimer pripomore pri odstranjevanju ledvičnih kamnov iz telesa in umirjanju bolečine v ledvicah. Nadalje poveča prekrvavitev ledvic in s tem prehod ledvičnih kamnov iz njih. Preprečuje nastajanje novih ledvičnih kamnov, kar je pomembno tudi po npr. kirurški odstranitvi kamnov.

Pomembna lastnost tega zdravila pri obvladovanju bolečine v ledvicah pa je njegovo delovanje na sproščanje gladkega mišičja sečil, s čimer se krč mišic, ki objamejo ledvični kamen, sprosti, kar ledvičnim kamnom omogoča hitrejši premik iz telesa. Nedvomno pa se ob tem hitreje umirijo tudi bolečine v ledvicah. Omenjeno zdravilo ledvice ščiti tudi pred vnetji, ki so pogosta posledica premikov ledvičnih kamnov ali posledica kirurških in drugih posegov.

O možnostih zdravljenja ledvičnih kamnov z zdravili vprašajte svojega zdravnika.

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se