Slika izdelka Artroforce®
Znak registrirano zravilo - Artroforce®

Dobro je vedeti:

Vsebuje laktozo Brez glutena

Artroforce® je zdravilo rastlinskega izvora na osnovi izvlečka korenine vražjega kremplja, za lajšanje blagih težav v sklepih in mišicah.

Pakiranje

Stekleni vsebnik po 60 tablet, ki zadošča za 30 dni jemanja.

KRATKA PREDSTAVITEV

Artroforce® je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora, ki zaradi svojega protivnetnega in protibolečinskega delovanja, učinkovito lajša blage bolečine in vnetja mišično-skeletnega sistema. Vsebuje suhi ekstrakt korenine vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens D. C. in Harpagophytum zeyheri L. Decne, radix, extractum siccum).Zdravilo Artroforce® v primerjavi s kemično-sinteznimi protivnetnimi in antirevmatičnimi zdravili, ne povzroča težav v prebavilih, kar je njegova prednost. In ravno nasprotno – na prebavo celo dobro deluje saj zmanjša napihnjenost, napenjanje in vetrove. Medsebojno delovanje zdravila Artroforce® z drugimi zdravili ni znano, niti niso znane druge oblike neželenih medsebojnih učinkov.Polni učinek zdravila nastopi po približno 2-4 tednih redne uporabe, zato svetujemo, da z jemanjem vztrajate. Zaradi dolgotrajnega jemanja bodo zagoni revmatičnih bolečin in vnetij redkejši in manj intenzivni. Tudi dolgotrajna uporaba zdravila Artroforce® je varna. Če po 4 tednih zdravljenja ne opazite izboljšanja oziroma če se simptomi poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Proizvajalec: A. Vogel AG, Švica

Več o zdravilu si lahko preberete tukaj.

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • Namenjeno je lajšanju blagih bolečin v sklepih in mišicah
  • Lajša blage prebavnih težav, kot so napihnjenost, napenjanje in pomanjkanje apetita

Navedena področja uporabe temeljijo izključno na dolgotrajnih izkušnjah.

Priporočeni odmerek za odrasle in starejše bolnike je dvakrat dnevno po 1 do 2 tableti.
Polni učinek zdravila nastopi po približno 2-4 tednih uporabe. Dolgotrajna uporaba zdravila Artroforce® je varna, vendar se morate posvetovati z zdravnikom, če po 4 tednih zdravljenja ne opazite izboljšanja oziroma če se simptomi poslabšajo.

Suhi ekstrakt korenine vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens D. C. in/ali Harpagophytum zeyheri L. Decne, radix, extractum siccum).

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Artroforce® je tradicionalno zdravilo za lajšanje blagih bolečin v sklepih. Lajša tudi blage prebavne težave, kot so napihnjenost in flatulenca. Navedeno področje uporabe temelji izključno na dolgotrajnih izkušnjah.

Zdravilne učinkovine, zavirajo vnetje, odpravljajo bolečine in blažijo otekline, izboljšujejo presnovo, ki je pri bolečinah v mišicah in sklepih lahko okrnjena. Dodane so grenčine, ki delujejo kot pomoč prebavnim sokovom. Posledično se izboljšajo težave v spodnjih prebavilih kot so napihnjenost, napenjanje in vetrovi.

Prvi učinki se kažejo po 1-2 tednih, popolni učinek pa se razvije po 4 tednih jemanja, od tu dalje pa je potrebno vztrajati. Dolgotrajno jemanje zdravila Artroforce® je varno. Če se po 4 tednih ne opazi izboljšanje ali pa se stanje poslabša, se je potrebno posvetovati z zdravnikom.
Ugoden učinek zdravila na napihnjenost in napenjanje je zaznaven zelo hitro.

Lahko. Artroforce® lahko varno uporabljate sočasno z drugimi zdravili, kar so pokazale študije in dosedanji podatki iz dolgotrajne uporabe.

Da, sočasno z drugimi protibolečinskimi je jemanje zdravil Artoforce® varno. Sočasno jemanje protibolečinskih zdravil in zdravila Artroforce® je smiselno jemati sočasno posebno takrat, ko Artroforce® še ni polno razvilo svojega učinka in zaradi močne, prebijajoče bolečine v gibalih vzamete še drugo, hitro delujoče kemično sintezno protibolečinsko zdravilo. Kasneje lahko odmerek tega zmanjšate in nadaljujete z jemanjem zdravila Artroforce®.

Artroforce® je primeren za lajšanje ponavljajoče oz. kronične bolečine v sklepih (npr. koleno, kolk, komolec, ramenski obroč, vrat), mišične bolečine oz. bolečin v križu, zato ga lahko varno jemljete ob tovrstnih bolečinah. Svetujemo, da s pomočjo zdravnika dobro spoznate vzroke za ponavljajoče, kronične bolečine in ob terapiji z Artroforce®-om sočasno izvajate čim več aktivnosti, ki pripomorejo k uspešnemu zdravljenju oz. preprečevanju težav (gibanje, joga, sproščanje, primerna prehrana,..). V primeru nesklepne, splošne bolečine (npr. išias, glavobol ipd.) zdravilo Artroforce® nima učinka.

Zaradi pomanjkanja izkušenj uporaba pri otrocih in mladostnikih ni priporočljiva.
Zaradi pomanjkanja podatkov o varnosti med nosečnostjo in dojenjem uporaba zdravila Artroforce® v teh obdobjih ni priporočljiva. Zato je zdravilo Artroforce® namenjeno odraslim z bolečinami v mišicah in sklepih in tudi blagimi prebavnimi težavami.

Lahko.

Zdravilo Artroforce® je pakirano v steklenem vsebniku po 60 tablet.

Lahko. Pomembno je, da zdravilo jemljete pravilno (2x dnevno po 1-2 tableti) in dovolj dolgo - vsaj 3 mesece.

Lahko. Saj je dolgotrajno jemanje zdravila Artroforce® varno. Če se težave v 4 tednih ne izboljšajo ali se poslabšajo, se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Po izključitvi bolezni, ki bi zahtevale drugačno zdravljenje, lahko jemljete zdravilo Artroforce® neomejeno dolgo.

Lahko. Medsebojno delovanje ni poznano.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se