Slika izdelka Atrogel® gel
Znak registrirano zravilo - Atrogel® gel

Atrogel naravno zdravilo v obliki gela iz izvlečkov arnike, za preprečevanje in odpravljanje bolečin v mišicah in sklepih.

Pakiranje

Tuba s 100 ml oz. 95 g gela.

Kratka predstavitev

Zaradi protivnetnega in protibolečinskega učinkovito deluje pri akutnih bolečinah v mišicah, oteklosti in okorelosti sklepov. Uporabljamo ga lahko tudi pri bolečinah, ki nastanejo zaradi dolgotrajnega enoličnega položaja, pri športnih poškodbah in oteklinah, zvinih, podplutbah ter oteklinah, ki so posledica udarcev.

Proizvaja: A. Vogel B.V., Nizozemska

Več o Atrogelu®. Zanimivo zgodbo o Atrogelu® si lahko preberete tukaj.

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • Namenjeno je simptomatskemu lajšanju bolečin v mišicah
  • Akutnih bolečin in okorelosti sklepov, zvinov, potpludb (modric) ter oteklin zaradi udarnine

Navedena področja uporabe temeljijo izključno na dolgotrajnih izkušnjah.

Odrasli: na boleči predel nanesite dvakrat do trikrat dnevno približno 3 cm gela. Gela ni potrebno vtirati. Za gel je značilno, da se ob nanosu ne svaljka in ne daje lepljivega otipa in ne povzroča lokalnega segrevanja. 
Zdravilo Atrogel® uporabljajte do prenehanja simptomov, če vam zdravnik ni predpisal drugače. Za uporabo, daljšo od 4 tednov, se posvetujte z zdravnikom.

Svež cvet navadne arnike (Arnica montana L., flos).

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Zdravilo Atrogel® je v obliki gela, ki vsebuje tinkturo iz svežih cvetov gorske arnike Gorska arnika (arnica montana). Za izdelavo zdravila uporabljajo kontrolirano biološko gojeno gorsko arniko.Iz cvetov, ki jih ročno pobirajo, izdelajo tinkturo, zato Atrogel® vsebuje tudi alkohol. (57,9 %V/V) in pomožne sestavine, kot so: prečiščena voda, 85 odstotni m/m glicerol, hipromeloza. 

Atrogel® je zdravilo rastlinskega izvora, ki deluje proti vnetjem in bolečinam. Namenjeno je zunanji uporabi za podporno zdravljenje revmatičnih bolezni, kot je osteoartritis, artroza, revmatoidni artritis, putika itd.. Atrogel® lahko uporabljamo tudi za lajšanje bolečin v sklepih in mišicah.

Na oboleli predel trikrat dnevno nanesemo približno 4 cm gela. Gela ne vtiramo, temveč ga na želeni predel le nanesemo. Hitro prehaja skozi gornjo plast kože v globlje predele na mesto bolečine, kjer prične delovati.

Študije so pokazale, da že v manj kot eni uri po nanosu Atrogela® se čuti prvi učinek. Torej se učinek pojavi v zelo kratkem času.

V akutnih primerih so učinki zaznavni že eno uro po nanosu. Priporočljiva je enotedenska uporaba. 
V kroničnih primerih pa je potrebno zdravilo uporabljati več dni, da nastopi učinek, ki je zaznaven. Priporočljiva je 3 do 4 tedenska uporaba, po potrebi pa se lahko to obdobje še podaljša.

Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo pri otrocih vendar se je kljub temu pred uporabo Atrogela® pri otrocih dobro posvetovati z zdravnikom.

Ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem zato se uporaba v teh obdobjih ne priporočamo. 
O uporabi zdravil med nosečnostjo in dojenjem se posvetujte z zdravnikom.

Atrogela® se ne uporablja na razpokani ali razdražljivi koži. Potrebna je pazljivost, da gel ne pride v stik z očmi in sluznico. Če se pojavi rdečica, draženje ali suha koža, prenehamo z uporabo. Osebe alergične na rastline iz družine košarnic (Asteraceae), na arniko ali na katero od njenih sestavin, se zdravilo Atrogela® odsvetuje. Po nanosu Atrogela® si je potrebno umiti roke, da gel ne pride v stik z očmi, sluznico itd..

Priporočljivo. Še posebno pri športnih poškodbah, kot so: zvini, izpahi, vnetja mišic, otrplost in bolečinah v križu ali hrbtu. Zdravilo ne povzroča segrevanja ali ohlajanja na mestu, kamor ga nanesemo. Priporočena se neprekinjena uporaba vsaj teden dni.

Priporočljivo. Priporoča se, da se gel nanese na boleče mesto do 4x dnevno. Gela se ne vtirajte, le nanesite se na boleče mesto. Gel ima sposobnost hitrega vpijanja in se ne svaljka na koži.

Lahko. Se pa pri kroničnih bolečinah bolj priporočamo zdravilo Artroforce® tablete. Artroforce® tablete za polni učinek potrebujejo približno 2- 4 tedne, zato v  začetnem obdobju priporočamo sočasno zdravljenje z zdravilom Atrogel®, ki učinkuje takoj.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se