Sodoben način življenja svoj davek izstavlja tudi na očeh. Težave, kot so utrujene, pekoče, suhe in razdražljive oči tako občuti vedno več ljudi. Poleg različnih okoljskih vplivov, prekomernega dela za računalnikom, vpliva klimatskih naprav in podobno, težave z očmi sprožajo tudi nekatera bolezenska stanja, uporaba določenih zdravil, hormonske spremembe pri ženskah in starost.

Učinkovita pomoč pri omenjenih težavah so kapljice za oči, ki nadomeščajo naravni solzni film in oči enakomerno vlažijo. Kapljice za oči (imenovane tudi umetne solze ali sredstvo za vlaženje) pa niso vedno brez neželenih učinkov, zato je pri izbiri potrebno paziti predvsem na to, da ne vsebujejo konzervansov, saj ti lahko sprožajo alergije in delujejo kontraproduktivno, s tem ko slabo vlaženje še okrepijo. Pazite tudi na to, da kapljice za oči vsebujejo pH vrednost, ki je očem prijazna in na to, kako dolgo po uporabi oči ostanejo vlažne.

Naravna hialuronska kislina

Kapljice za oči vsebujejo učinkovine iz različnih snovi, npr. iz polimerov, polisaharidov ali celuloze. Če govorimo o naravnih izdelkih, pa kapljice za oči na rastlinski osnovi pogosto vsebujejo hialuronsko kislino, saj gre pri tej za naravno, telesu lastno snov.

A. Vogel kapljice za oči imajo številne dobre lastnosti

Hialuronsko kislino vsebujejo tudi A. Vogel kapljice za oči, ki poleg te vsebujejo tudi izvleček navadne smetlike. Primerne so tako za suhe, kot tudi pekoče, razdražene in utrujene oči. A. Vogel kapljice za oči navlažijo in osvežijo oči ter zadržujejo solzno tekočino v očesu. So povsem brez konzervansov in zato zelo primerne tudi za uporabnike kontaktnih leč. To omogoča inovativno oblikovan vsebnik, zato kapljice za oči ostanejo povsem sterilne še 6 mesecev po prvem odprtju.

Kapljice za oči – pravilno odmerjanje

Odrasli kapljice za oči uporabite 4- do 5-krat dnevno po eno kapljico v oko. Otroci, starejši od treh let pa kapljice za oči lahko uporabijo 1- do 2-krat dnevno. Kapljice za oči lahko uporabljajo tudi nosečnice in doječe matere.

Poskrbite za zdravje oči

Kljub temu, da morda veliko časa preživite za računalnikom, lahko z ustrezno namestitvijo ekrana veliko pripomorete k temu, da oči manj trpijo. Očem pogosto privoščite kratek premor in se zazrite v daljavo. Prav tako poskrbite za dobro prezračenost prostora in ustrezno vlago. Pomembno je tudi zadostno uživanje vode in redno zadrževanje na svežem zraku. Ob tem se izogibajte škodljivim vplivom iz okolja in po potrebi nosite sončna očala.

Ali ste vedeli?

Smetlike se morda še dobro spomnite iz Kekčevih prigod. Kapljice za oči, s katerimi je teta Pehta zdravila Mojčine oči, so vsebovale prav to rastlino. Smetlika v ljudski medicini že dolgo velja za učinkovito naravno pomoč očem.

Besedilo: Sabina Topolovec

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se