Razdražljiv mehur

Razdražljiv mehur spremljajo podobni simptomi kot okužbo sečil, torej pogosto uriniranje, pekoč občutek pri uriniranju, občasne močne bolečine, nenadno tiščanje na vodo. Pojavi se lahko tudi občasno nehoteno izločanje urina, ki je predvsem pri starejših osebah pogosto povezano s ponavljajočimi vnetji sečil.

Kljub temu, da gre za podobne znake kot pri okužbi sečil, v primeru razdražljivega mehurja ni mogoče odkriti organskega vzroka in rezultat mikrobiološkega pregleda urina je negativen.

Razdražljiv mehur je običajno posledica bolezenskih procesov v steni ali sluznici mehurja, npr. vnetja sečil, kamnov v sečilih …

Ustaljen način zdravljenja okužb sečil je z antibiotiki, vendar ti zaradi prepogostega predpisovanja in predolgih terapij vse bolj izgubljajo učinkovitost zaradi odpornosti mikrobov. Vzroka razdražljivega mehurja medicina trenutno ne zna zdraviti, simptome pa lajša z antiholinergičnimi zdravili, za katera so značilni neprijetni neželeni učinki, kot so suha usta.

Zdravljenje z zdravilom Canephron

Od junija 2014 je v Sloveniji na voljo novo, registrirano tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora Canephron, ki vsebuje tri rastlinske droge: korenino luštreka, list rožmarina in zel navadne tavžentrože.

Zanje so v farmakoloških raziskavah pokazali protivnetno, diuretično, spazmolitično, antiadhezivno in protibakterijsko delovanje. Zdravilo je odobrila JAZMP in je v tem trenutku edino registrirano zdravilo s tem statusom izdaje za zdravljenje okužb sečil.

Canephron se v svetu uporablja že več kot 45 let, njegove učinke pa so preučevali tudi v kliničnih raziskavah in v študijah posameznih primerov.

V njih so ugotovili, da:

  • zdravljenje okužb sečil s kombinacijo antibiotika in zdravila Canephron že 5. dan daje enake rezultate, kot jih samostojno zdravljenje z antibiotikom pokaže šele 10. dan;
  • 3-mesečno preventivno zdravljenje ponavljajočih se okužb z zdravilom Canephron zmanjša njihovo pogostnost za 73 %;
  • diuretično delovanje zdravila Canephron ugodno deluje pri izpiranju ledvičnega peska in s tem zmanjšuje ponovitev kamnov v sečilih;
  • 3-mesečno zdravljenje z zdravilom Canephron odpravlja simptome razdražljivega mehurja.

Področja delovanja zdravila Canephron

  1. Okužbe sečil. Canephron zdravi vnetje, zavira razmnoževanje mikrobov, s spiranjem sečil pripomore k odstranjevanju mikrobov iz sečil in preprečuje krče.
  2. Razdražljiv mehur. Canephron sprošča čezmerno aktivne mišice pri razdražljivem mehurju in normalizira njegovo delovanje.
  3. Pesek v sečilih. Canephron z diuretičnim delovanjem izpira pesek iz sečil, zdravi vnetje in preprečuje krče.

Po izključitvi bolezni, ki bi zahtevale drugačno zdravljenje, lahko bolnik jemlje Canephron neomejeno dolgo. Zdravilo je odobreno za odrasle in mladostnike, starejše od 12 let.

Povezani izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se