Venaforce® tablete

Slika izdelka Venaforce® tablete

Znak registrirano zravilo - Venaforce® tablete

Venaforce® je registrirano zdravilo rastlinskega izvora, na osnovi izvlečka semen divjega kostanja, za zdravljenje simptomov kroničnega venskega popuščanja.

Venaforce® – učinkovito naravno zdravilo na osnovi izvlečka semen divjega kostanja

Venaforce® je registrirano zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju simptomov kroničnega venskega popuščanja. Omenjena bolezen se kaže z znaki, kot so otekle noge, krčne žile, občutek teže v nogah, srbenje, bolečine ter napetost in krči v mečih.

Zdravilo Venaforce® deluje tako, da krepi vene in zmanjša prehajanje tekočin iz žil ter njihovo nabiranje v tkivu. Posledično so noge manj otečene, manj je bolečin, zmanjša se občutek teže v nogah.

Zdravilo je na voljo brez recepta v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Dobro je vedeti

Več o zdravilu Venaforce® si lahko preberete tukaj.

Odmerjanje


Običajni odmerek za odrasle (nad 18. letom starosti) sta 2 tableti dnevno (ena zjutraj in ena zvečer) med obrokom hrane.

Svetujemo vam, da z jemanjem zdravila vztrajate, saj se prvi učinki pokažejo po približno dveh do treh tednih zdravljenja. Če želite doseči dolgotrajne učinke, vam priporočamo jemanje zdravila tri do šest mesecev.

Navodilo za uporabo


Pred uporabo zdravila natančno preberite priloženo navodilo. O tveganjih in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

TV oddaja


Pogosta vprašanja


Kdaj se zdravilo Venaforce ne sme jemati?

Zdravila ne jemljite pri preobčutljivosti (alergiji) na divji kostanj, arašide, sojo ali druge sestavine v zdravilu Venaforce.

Ali zdravilo Venaforce povzroča neželene učinke?

Kot vsa zdravila, lahko tudi zdravilo Venaforce povzroča neželene učinke, vendar se ti ne pojavijo pri vseh uporabnikih zdravila.

Občasno lahko pride do blagih prebavnih motenj in alergijskih reakcij. Pri nekaterih posameznikih sta se pojavila glavobol in vrtoglavica.

Je zdravilo potrebno jemati daljše obdobje?

Pri kroničnem (torej dolgotrajnem) venskem popuščanju gre za dolgotrajno bolezen, zato tudi zdravljenje ne more biti kratkotrajno. Priporočljivo je izvesti vsaj  6-mesečno jemanje zdravila Venaforce®. Ne glede na to lahko zdravilo varno uporabljate neomejeno dolgo, če čutite ugoden učinek in se vam stanje ne poslabšuje.

Kdaj začutimo prve učinke zdravila Venaforce®?

Prvi ugodni učinki nastopijo že po 2-3 tednih neprekinjenega jemanja, po 12 tednih pa je učinek zdravila primerljiv z učinkom kompresijskih nogavic.

Ali lahko zdravilo Venaforce® uporabljam sočasno z drugimi zdravili?

Lahko. Sočasno jemanje zdravila Venaforce in drugih zdravil nima znanih škodljivih učinkov.

Ali je uporaba zdravila Venaforce® pred operacijo ven in po njej varna?

Da, tako lahko tudi pričakujete manj zapletov in hitrejše okrevanje.

Popoldne in proti večeru imam pogosto boleče in otekle noge, krčne žile pa niso vidne. Je zdravilo Venaforce® kljub temu primerno zame?

Vensko popuščanje ne spremljajo vedno tudi krčne žile. Pri opisanih znakih si lahko pomagate z zdravilom Venaforce®.

Je zdravilo Venaforce® smiselno uporabljati tudi pri golenjih razjedah?

Zdravilo Venaforce® pomaga tudi pri napredovanem venskem popuščanju. Kljub temu vam priporočamo, da se o ustreznem zdravljenju golenskih razjed posvetuje z zdravnikom.

Si lahko z zdravilom Venaforce®pomagam tudi pri hemoroidih?

Hemoroidi so zelo podoben pojav kot krčne žile (le da se pojavijona drugem mestu). Zdravilo Venaforce® zato lahko pripomore k tudi zmanjšanju vnetja in krepitvi žilnih sten pri hemoroidih.

Je v poletnem času smiselno prenehati z jemanjem zdravila Venaforce?

To ni priporočljivo, saj se simptomi kroničnega venskega popuščanja lahko spet povrnejo.

Ali lahko pozimi preventivno uživam manjši odmerek zdravila Venaforce?

Seveda. Priporočljivo je jemati eno tableto dnevno in sočasno uporabljati kompresijske nogavice.

Si lahko z zdravilom Venaforce sočasno pomagam tudi k hitrejši odstranitvi škodljivih snovi iz telesa?

Da, gre za posreden učinek. Zdravilo Venaforce izboljšuje stanje žilnih sten, zato pride do izboljšanja pretoka krvi v venah in okončinah. Izboljšan pretok krvi v venah pripomore tudi k lažjemu odstranjevanju škodljivih snovi iz okončin. Posledično je tudi pojav vnetij v nogah manjši.

Se lahko z jemanjem zdravila Venaforce izginile znebim krčnih žil?

Obstoječih krčnih žil z zdravili ni mogoče odstraniti. Z z jemanjem zdravila Venaforce pa lahko upočasnite nastajanje novih krčnih žil in obenem odpravite neprijetne simptome, ki jih spremljajo. Ob tem je zdravilo priporočljivo jemati daljši čas.

© 2006-2019 FARMEDICA d.o.o. Ljubljana. Vse pravice pridržane. Izvedba Futurmedia.