Slika izdelka Venaforce® tablete
Znak registrirano zravilo - Venaforce® tablete

Dobro je vedeti:

Brez laktoze Brez glutena

Venaforce® je registrirano zdravilo rastlinskega izvora, na osnovi izvlečka semen divjega kostanja, za zdravljenje simptomov kroničnega venskega popuščanja.

Pakiranje

Stekleni vsebnik po 60 tablet.

KRATKA PREDSTAVITEV:

Venaforce® je registrirano zdravilo rastlinskega izvora, ki je namenjeno zdravljenju simptomov kroničnega venskega popuščanja. Znaki bolezen se kaže, kot so otekle noge, krčne žile, občutek teže v nogah, srbenje, bolečine ter napetost in krči v mečih.

Zdravilo Venaforce® deluje tako, da krepi vene in zmanjša prehajanje tekočin iz žil ter njihovo nabiranje v tkivu. Posledično so noge manj otečene, manj je bolečin, zmanjša se občutek teže v nogah.

Več o zdravilu Venaforce® si lahko preberete tukaj.

Proizvaja: A. Vogel AG, Švica

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • Zdravi simptome kroničnega venskega popuščanja ( otekle noge, krčne žile,..:)
  • Krepi vene in zmanjša prehajanje tekočin iz žil ter njihovo nabiranje v tkivu

Odrasli in mladostniki od 18 let, 2 tableti dnevno (ena zjutraj in ena zvečer). Med obrokom.

Prvi učinki delovanja se pokažejo po približno dveh do treh tednih zdravljenja. Če želite doseči dolgotrajne učinke, vam priporočamo jemanje zdravila tri do šest mesecev.

Suhi ekstrakt svežega semena navadnega divjega kostanja (Aesculus hippocastanum L., semen).

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Zdravila ne jemljite pri preobčutljivosti (alergiji) na divji kostanj, arašide, sojo ali druge sestavine v zdravilu Venaforce® .

Kot vsa zdravila, lahko tudi zdravilo Venaforce® povzroča neželene učinke, vendar se ti ne pojavijo pri vseh uporabnikih zdravila.

Občasno lahko pride do blagih prebavnih motenj in alergijskih reakcij. Pri nekaterih posameznikih sta se pojavila glavobol in vrtoglavica.

Pri kroničnem (torej dolgotrajnem) venskem popuščanju gre za dolgotrajno bolezen, zato tudi zdravljenje ne more biti kratkotrajno. Priporočljivo je izvesti vsaj  6-mesečno jemanje zdravila Venaforce®. Ne glede na to lahko zdravilo varno uporabljate neomejeno dolgo, če čutite ugoden učinek in se vam stanje ne poslabšuje.

Prvi ugodni učinki nastopijo že po 2-3 tednih neprekinjenega jemanja, po 12 tednih pa je učinek zdravila primerljiv z učinkom kompresijskih nogavic.

Lahko. Sočasno jemanje zdravila Venaforce® in drugih zdravil nima znanih škodljivih učinkov.

Da, tako lahko tudi pričakujete manj zapletov in hitrejše okrevanje.

Vensko popuščanje ne spremljajo vedno tudi krčne žile. Pri opisanih znakih si lahko pomagate z zdravilom Venaforce®.

Zdravilo Venaforce® pomaga tudi pri napredovanem venskem popuščanju. Kljub temu vam priporočamo, da se o ustreznem zdravljenju golenskih razjed posvetujete z zdravnikom.

Hemoroidi so zelo podoben pojav kot krčne žile (le da se pojavijona drugem mestu). Zdravilo Venaforce® zato lahko pripomore tudi k zmanjšanju vnetja in krepitvi žilnih sten pri hemoroidih.

To ni priporočljivo, saj se simptomi kroničnega venskega popuščanja lahko spet povrnejo.

Seveda. Priporočljivo je jemati eno tableto dnevno in sočasno uporabljati kompresijske nogavice.

Da, gre za posreden učinek. Zdravilo Venaforce ® izboljšuje stanje žilnih sten, zato pride do izboljšanja pretoka krvi v venah in okončinah. Izboljšan pretok krvi v venah pripomore tudi k lažjemu odstranjevanju škodljivih snovi iz okončin. Posledično je tudi pojav vnetij v nogah manjši.

Obstoječih krčnih žil z zdravili ni mogoče odstraniti. Z jemanjem zdravila Venaforce® pa lahko upočasnite nastajanje novih krčnih žil in obenem odpravite neprijetne simptome, ki jih spremljajo. Ob tem je zdravilo priporočljivo jemati daljši čas.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se