Slika izdelka Prostasan®  kapsule
Znak registrirano zravilo - Prostasan®  kapsule

Dobro je vedeti:

Brez laktoze Brez glutena

Prostasan je učinkovito registrirano zdravilo rastlinskega izvora, za lajšanje težav pri blago povečani prostati.

Pakiranje

Stekleni vsebnik po 30 in 90 kapsul.

KRATKA PREDSTAVITEV

Prostasan® zdravilo je rastlinskega izvora, ki se je v kliničnih študijah izkazalo kot učinkovito zdravilo pri lajšanju težav zaradi blago povečane prostate (benigne hiperplazije prostate). Simptomi, ki se kažejo pri benigni hiperplaziji prostate so: pogosto tiščanje na vodo, težaven začetek uriniranja, pogostejše uriniranje podnevi kot tudi ponoči, nepopolno praznjenje mehurja, šibek in prekinjajoč curek urina, nenadna potreba po odvajanju vode ali težavno uriniranje.

Pomembno:

Prostasan® ne kaže neželenih učinkov, kot so: motnje erekcije, zmanjšan libido ali rast moških prsi.

Vse o prostati in zdravilu Prostasan si lahko preberete tukaj.

Proizvaja: A. Vogel AG, Švica

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • Lajša težave zaradi blago povečane prostate (benigne hiperplazije prostate)

Starejši od 18 let: enkrat krat dnevno 1 tableto.

Za opaznejše izboljšanje simptomov je zdravilo priporočljivo jemati neprekinjeno najmanj 2 do 3 mesece. Za trajnejši učinek je priporočljivo jemati zdravilo neprekinjeno vsaj 3-6 mesecev.

vsebuje izvleček plodu žagastolistne palme - palmeta (Sabalis repens)

Navodilo za uporabo

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Mehanizma delovanja še ne poznamo v celoti, a na osnovi podatkov in raziskav kažejo kapsule Prostasan® antiandrogeni učinek. To pomeni, da delujejo proti biološkim učinkom androgenov, kamor sodita testosteron in dihidrotestosteron. Do tega učinka pride kot posledica zaviranja delovanja encima 5α-reduktaze, ki z leti postaja vse bolj dejaven. Encim 5α-reduktaza namreč spreminja testosteron v njegovo močnejšo obliko, dihidrotestosteron, in na ta način tako vzpodbuja rast prostate. Prostasan® poleg zaviranja delovanja tega encima preprečuje tudi vezavo dihidrotestosterona na celico. S tem še dodatno ugodno prispeva k zaviranju rasti prostate.

Številni moški izboljšanje opazijo že po 4 tednih rednega jemanja. Za trajnejše učinke je zdravilo priporočljivo jemati vsaj 6 mesecev.

Z jemanjem zdravila Prostasan® je smiselno začeti, ko se pojavijo prvi znaki težav s prostato.

Proizvajalec zdravila Prostasan® je med razvojem opravil podrobne raziskave obstojnosti. Ugotovili so, da najboljšo kakovost nudijo želatinaste kapsule, zato te uporabljajo pri izdelavi zdravila Prostasan® .

Če že uporabljate zdravilo za zdravljenje težav s prostato, se pred jemanjem zdravila Prostasan® posvetujte s svojim zdravnikom.

Neželeni učinki ob sočasnem jemanju z drugimi zdravili niso znani.

Prostasan® se dobro dopolnjuje z drugimi zdravili, ki jih za zdravljenje prostate po potrebi predpiše zdravnik. Raziskave kažejo, da ima zdravilo Prostasan® med drugim tudi protivnetni učinek na prostato in ne poveča neželenih učinkov. Sočasno jemanje z drugimi zdravili za zdravljenje prostate zato praviloma daje dobre rezultate. Prav je, da o morebitnem sočasnem jemanju poveste svojemu zdravniku.

Različne študije, opravljene na palmetu, so pokazale, da je optimalni učinek zdravila pri odmerku 320 mg. Manjši odmerek je manj učinkovit, pri večjem odmerku pa učinek ne bi nastopil nič hitreje.

Enako kot  vsa druga zdravila tudi zdravilo Prostasan® lahko povzroči neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.

Redko so beležili alergijske reakcije in težave, povezane s prebavo (na primer bolečine v trebuhu, kolcanje, spahovanje, slabost, zgaga, redko blato).   

Ne jemljite zdravila Prostasan®, če ste alergični na palmeto ali katero koli izmed ostalih sestavin zdravila Prostasan®.

Težave z uriniranjem največkrat kažejo na benigno povečanje prostate, v redkih primerih pa so lahko tudi posledica raka prostate. Zato je prav, da vsakega moškega s težavami s prostato pregleda zdravnik in izključi možnost raka prostate.

Obisk pri zdravniku je potreben, da postavi pravilno diagnozo in izključi morebitne resnejše bolezni (rakave bolezni).

Ne, v vsem času nismo zabeležili neželenih učinkov na spolnost. Raziskovalna študija v Švici je pri moških s povečano prostato pokazala celo dobre učinke na spolnost.

Ne, zdravilo Prostasan® ni namenjeno zdravljenju tovrstnih težav. Pri urinski inkontinenci priporočamo zdravilo Canephron® .

V nedavni raziskavi z zdravilom Prostasan® so sodelovali moški s težavami s prostato, ki so poročali tudi o motnjah erekcije. V njej so ugotovili, da zdravilo Prostasan® olajša težave s prostato in posledično tudi izboljša težave z erekcijo. To je izjemno koristen, dobrodošel podatek, saj je znano, da nekatera kemična zdravila za prostato povzročajo motnje erekcije.

Če težavam z erekcijo botrujejo drugi vzroki (in ne težave s prostato), zdravilo Prostasan® samo po sebi verjetno ne bo ublažilo teh težav.

Zdravilo Prostasan® lahko jemljete tudi dolgotrajno, saj je uporaba zdravila varna. Dolžino trajanja jemanja je najbolj smotrno prilagoditi jakosti težav. Dolgotrajna uporaba zdravila Prostasan® je varna. Trajanje jemanja je odvisno od jakosti težav.

Pri blagih začetnih simptomih povečanja prostate je kapsule priporočljivo jemati tri do šest mesecev, nato lahko sledi prekinitev. Če se simptomi kasneje ponovno pojavijo, je z jemanjem smiselno nadaljevati.

Ko simptomi postanejo izrazitejši in pogostejši, je smiselno jemati zdravilo Prostasan® kot stalno vzdrževalno terapijo. V takšnih primerih prekinitve jemanja niso več smiselne.

Sorodni izdelki

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se