Slika izdelka Dr. Steinberger – Rakitovec C 500 (nesladkan)

Dobro je vedeti:

Brez laktoze Brez glutena VEGAN

Nesladkan sok iz rakitovca z dodano acerolo, značilnega trpkega okusa. 

Pakiranje

Neto vsebina: 500 ml

Je bogata pijača iz rakitovca s praškom iz acerole z nezamenljivim trpko-kislim okusom. 100 ml vsebuje 500 mg vitamina C.

Vitamin C pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema in zmanjševanju utrujenosti. Zanj je tudi značilno, da povečuje absorpcijo železa.

Sladkorni bolniki morajo upoštevati, da 460 ml soka ustreza 1 BU (krušna enota).

Proizvaja: Dr. Steinberger Nachf., Nemčija

Izdelek je na voljo v vseh lekarnah in specializiranih prodajalnah. V kolikor je zaloge v lekarni zmanjkalo, prosite vašega farmacevta, naj vam izdelek naroči in v 24 urah vas bo čakal v lekarni.

Uporaba, odmerjanje, sestava

100 ml soka vsebuje:

energijska vrednost 143 kJ / 34 kcal
maščobe 2,0 g
— od tega nasičene maščobne kisline < 0,5 g
ogljikovi hidrati 3,5 g
— od tega sladkorji (iz sadja) 3,5 g
prehranske vlaknine 1,0 g
beljakovine 0,1 g
sol < 0,015 g
vitamin C 500 mg (625 %*)

*Delež priporočenega dnevnega vnosa po priporočilih EU (NRV)

Sestavine: kaša iz rakitovca in prašek iz acerole

Pogosta vprašanja

Rakitovec je namenjen vsem, ki jim primanjkuje vitamina C oziroma imajo potrebe po povečanem vnosu tega vodotopnega vitamina v telo.

Vitamin C (askorbinska kislina) je vodotopen vitamin, najpomembnejši antioksidant v ekstracelularni tekočini. To pomeni, da telo varuje pred reaktivnimi prostimi radikali, ki nastajajo kot stranski produkti pri presnovi hrane.

Mnoge živali lahko vitamin C proizvajajo same v telesu, ljudje pa ga moramo v telo vsakodnevno vnesti sami.

Pomanjkanje vitamina C povzroči skorbut, napako pri nastanku kolagena (vezivne beljakovine).

Vitamin C najdemo v sveži zelenjavi (koprive, zelena solata, peteršilj, paprika, ohrovt, brokoli, koleraba, čemaž, zelje, špinača, krompir...) in sadju (šipkovi plodovi, plodovi rakitovca, jerebika, papaja, jagode, citrusi, kivi...) ter v kislem zelju. Pri toplotni obdelavi se iz zelenjave, ki ima v povprečju več vitamina C kot sadje, izgubi v povprečju 25 – 30 % vitamina C.

Priporočena dnevna količina (RDA – Recommended Daily Allowance) je 60 mg na dan (priporočene dnevne vnose najdete v Pravilniku o prehranskih dopolnilih).

Več vitamina C potrebujejo aktivni športniki, nosečnice in doječe matere, kadilci, ljudje, ki so izpostavljeni stresu, rekonvalescenti, bolniki, ki so zboleli za prehladom ali gripo...

Sok Rakitovec vsebuje kašo iz rakitovca in prašek iz acerole.

100 ml soka Rakitovca vsebuje 500 mg vitamina C. V 1 jedilni žlici (približno 15 ml) je 75 mg vitamina C, kar ustreza 94 % dnevnega vnosa.

Vitamin C v tem pripravku izvira iz rakitovca in acerole in ni dodan umetno.

Energijska vrednost 100 ml nesladkanega soka znaša 150 kJ (36 kcal), energijska vrednost 100 ml sladkanega soka pa 670 kJ (160kcal).

Nesladkan sok Rakitovec je primeren za sladkorne bolnike. Ti morajo upoštevati, da 460 ml soka ustreza 1 BU (krušna enota).

Sok Rakitovec je še zlasti priporočljiv za nosečnice in doječe matere, saj so v tem obdobju potrebe po vitaminu C povečane.

Seveda, sok Rakitovec je primeren za otroke.

Nobeden od sokov Dr. Steinberger ne vsebuje glutena.

Sorodni izdelki