Odličnost okusa in visoka kakovost

Sokove dr. Steinberger izdeluje podjetje Haus Rabenhorst iz mesteca Unkel ob Renu. Podjetje je družinsko in se ponaša z dvestoletno tradicijo. Korenine podjetja segajo v davno leto 1805, ko se je duhovnik Johann-Heinrich Lauffs pričel ukvarjati z vinogradništvom. Vse od takrat pa do danes podjetje na prvo mesto postavlja potrebe in želje potrošnikov.

Leta 1898 je gospod Alexander Lauffs izkoristil odkritje pasterizacije in se odločil za izdelavo »brezalkoholnega vina«. Izraz se je nanašal na današnji grozdni sok, vendar besede zanj takrat še niso iznašli. Dotlej so ga poznali le izdelovalci vina, pa vendar so ga popili samo toliko, kolikor ga je bilo svežega, saj je bil hitro pokvarljiv. Gospod Lauffs je uvedel pasterizacijo grozdnega soka in tako je bil na voljo za prodajo. Tako se je rodil sok rdečega grozdja.

Rabenhorst je podjetje, ki verjame v tradicijo in je zvesto svojim jasno opredeljenim vrednotam. Ponaša se z visoko kakovostjo, odličnim okusom in funkcionalnostjo sokov, inovacijami ter nenazadnje, dvestoletno tradicijo.

Proizvodnja sokov dr. Steinberger

Sokovi dr. Steinberger so direktni, stoodstotni, sveži nerazredčeni sokovi, ki jih odlikuje visoka kvaliteta izdelave in odličen okus.

Že od leta 1969 v podjetju Rabenhorst sodelujejo z bio pridelovalci sadja in zelenjave - postali so pionirji biološkega pridelovanja. Pridelke danes dobivajo iz Evrope in drugih delov sveta, odvisno od vrste sadja oziroma zelenjave.

Za proizvodnjo sokov dr. Steinberger uporabljajo le najboljše, izbrane pridelki. Vsebnost koristnih snovi (vitaminov, mineralov) je odvisna od metod kultivacije, izbrane vrste rastlin in idealnega časa trgatve. Dobavitelji izdelkov so izbrani glede na stroga merila, ki jim morajo zadostiti, da sta okus in kvaliteta sokov izvrstna. Vsi pridelki, pri katerih je to mogoče, so pridobljeni na biološki način – ti sokovi tako nosijo oznako BIO. Standardi kakovosti na tem področju so zelo visoki. Sokovi, kot sta sok iz borovnic in brusnični sok, pa niso biološko pridelani, ampak so sadeži nabrani v gozdu – zato namesto oznake BIO nosijo oznako »divji sadež«, kvaliteta divjega sadja pa je neprimerno boljša, kot kvaliteta gojenih borovnic in brusnic.

Sadje in zelenjavo za proizvodnjo sokov dr. Steinberger oberejo ročno. Pred stiskanjem pridelek skrbno pregledajo in ocenijo zrelost, barvo, okus in vonj sadja oziroma zelenjave, nato pa izmerijo vsebnost fruktoze, kislost ter vsebnost vitamina C. Stiskanju sledi polnjenje, ki poteka na poseben način pod nizkim tlakom, tako da je vsebnost kisika v steklenici čim manjša. Sokovom ne dodajajo sladkorja in konzervansov ali kakršnih koli drugih aditivov, so pa kratkotrajno pasterizirani. Postopek pasterizacije poteka 10 do 20 sekund pri 80-90ºC. Steklenice nato zaprejo in jih od zunaj 8 minut polivajo s toplo vodo. S tem odstranijo morebitne mikroorganizme s steklenic. Takoj nato jih ohladijo do 20ºC. Postopek ohlajanja traja 30 minut. Kratkotrajne pasterizacije se poslužujejo zato, da se ohrani kar se da veliko vitaminov in mineralov, po drugi strani pa ima originalno zaprta steklenica rok trajanja, ki ga brez pasterizacije ne bi mogli doseči.

Steklenice za sokove dr. Steinberger so narejene iz rjavega stekla, ki ščiti sok pred UV žarki. V Nemčiji so te steklenice povratna embalaža, kar prinaša številne ekološke prednosti ter zadovoljstvo kupcev, ki dobijo povrnjen denar, poleg tega pa jim ni potrebno polniti zabojnikov za steklo.

V Sloveniji so zaenkrat na voljo naslednji sokovi:

Dr. Steinberger – Ananasov sok
Dr. Steinberger – B-Aktiv
Dr. Steinberger – BIO jabolčni in mangov sok
Dr. Steinberger  BIO sok iz granatnega jabolka
Dr. Steinberger – BIO nektar iz črnega ribeza
Dr. Steinberger – BIO zelenjavni sok
Dr. Steinberger – Cranberry sok
Dr. Steinberger – Eisenblut Plus tonik
Dr. Steinberger – Ingver Mix
Dr. Steinberger  Sok iz ameriške brusnice
Dr. Steinberger  Sok iz aronije
Dr. Steinberger – Sok z antioksidanti
Dr. Steinberger – BIO Sok iz svežih borovnic
Dr. Steinberger – BIO Korenčkov sok
Dr. Steinberger – Rakitovec – nesladkan
Dr. Steinberger  Sok iz jagod goji
Dr. Steinberger – BIO naravni napitek iz pšenične trave
Dr. Steinberger – Sok iz kislega zelja
Dr. Steinberger – Sok multi fit
Dr. Steinberger – BIO sok rdeče pese
Dr. Steinberger – BIO sok rdečega grozdja
Dr. Steinberger  Vitesse za imunski sistem
Dr. Steinberger  Vitesse za dobro delovanje celic
Dr. Steinberger  Vitesse za živce in mišice
Dr. Steinberger – Vitesse za zdravo srce
Dr. Steinberger – Zlata sliva

Ȉe želite prejeti brezplačno zloženko Polnovredni sokovi za zdravo življenje, sledite povezavi.