Echinaforce in prašičja gripa

Prašičja gripa je variacija virusa influence, ki v normalnih primerih vsako leto povzroča gripo s simptomi, kot so vročina, izčrpanost, glavobol in bolečine v sklepih.

Virus prašičje gripe predstavlja novo mutacijo virusa influence A. Zaradi tega lahko imunski sistem reagira na tako pretiran, dramatičen način. Posledica so močni simptomi gripe, ki lahko človeški organizem premočno obremenijo.

Virus se nahaja v obliki H1N1, torej v enaki obliki kot virus, ki je leta 1918 povzročil špansko gripo, ki je terjala več kot 20 milijonov življenj.

Mehanizmi, ki povzročajo bolezen, so podobni pri vseh virusnih infekcijah, pa naj jih povzroči virus H5N1, ki je povzročal ptičjo gripo ali pa H1N1, ki povzroča prašičjo gripo:

1 Infekcija se začne z virusno okužbo, ki se širi preko zraka.

2 Sledi ji močno vnetje in produkcija mediatorjev (posrednikov vnetja), ki jih izločajo bronhialne celice. Ȉe so te reakcije imunskega sistema pretirane (»divjanje citokinov«), lahko to – še zlasti pri mlajših osebah – vodi do odpovedi posameznih organov in celo akutnega šoka, ki mu sledi smrt.

3 V nekaterih primerih lahko virusna infekcija, ki se širi preko zraka, povzroči kolonizacijo bakterij (npr. bakterije, kot so Haemofilus influenza ali Streptococcus pyogenes). To je bil najpogostejši vzrok smrti španske gripe leta 1918.

Echinaforce in prašičja gripa?

Echinaforce ne pozdravi ali prepreči prašičje gripe!

Na podlagi različnih kliničnih študij pa lahko trdimo, da je Echinaforce učinkovit pri zdravljenju simptomov in preprečevanju vzrokov za neželene, premočne odzive imunskega sistema na osnovi katerih se razvijejo simptomi gripe. Širok protivirusni učinek proti virusom influence, protivnetni in protibakterijski učinek predstavljajo koristne učinke, ne samo pri navadni gripi, ampak tudi pri tej posebni vrsti gripe.

Trojni mehanizem delovanja zdravila Echinaforce

PROTIVIRUSNO DELOVANJE

In vitro je zdravilo Echinaforce pokazalo širokospektralno delovanje proti virusom influence.

Na osnovi tega sicer ni mogoče napovedati, kako bo zdravilo delovalo na viruse v človeškem organizmu, vendarle pa klinične študije potrjujejo sorodne učinke.

PROTIVNETNO DELOVANJE

Echinaforce deluje kot protivnetno zdravilo, inhibira sproščanje protivnetnih signalnih molekul (TNF-α, IL-6, IL-8)

Echinaforce je imunomodulator, ki regulira obrambni mehanizem telesa.

PROTIBAKTERIJSKO DELOVANJE

Echinaforce je prav tako močno protibakterijsko zdravilo. Preprečuje sekundarno infekcijo, ki lahko vodi v resna obolenja dihalnih poti..

Pomembno: Echinaforce je registrirano zdravilo, katerega nadzira neodvisna ustanova – Javna Agencija za zdravila in medicinske pripomočke RS.

Želite še več aktualnih vsebin na to temo?

Prijavite se na naše e-novice!

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se