Slika izdelka Sinupret®  kapljice Znak registrirano zravilo - Sinupret®  kapljice

Nakapajte jih v nekaj vode, mlačnega čaja ali katerekoli druge otroku priljubljene pijače. Tako običajno ne občutijo sicer rahlo grenkega okusa.

Z zdravilom Sinupret odpirate zamašen nos in obnosne votline. Ob tem dosežete še en pomemben učinek: preprečujete nastanek pogojev za vnetje srednjega ušesa. To se pri otrocih pogosto pojavi ob prehladih Redno jemanje zdravila Sinupret omogoča normalno prehajanje zraka skozi nosno in obnosne votline. Pri otrocih je evstahijeva cev, ki predstavlja povezavo med nosno votlino in srednjim ušesom, postavljena bolj vodoravno na nosno votlino, kot pri odrasli osebi. Zato pride pri otroku hitreje do okužbe in posledično do vnetja srednjega ušesa. Z rednim odmerjanjem  zdravila učinkovito preprečujemo vnetje srednjega ušesa. Ob tem ne pozabite na higieno nosu, ki jo dosežete s čiščenjem sluzi iz nosu s pomočjo fiziološke raztopine ali mazila Nisita.
 

Odmerjanje:
 

2 -5 let 3x dnevno 15 kapljic
6 - 11 let 3x dnevno 25 kapljic
 

 

Vse informacije o izdelku najdete na tej povezavi.

Cena brez DDV:

Vprašajte za ceno

Pakiranje

Zdravilo vsebuje 100 ml, na voljo je brez recepta, v lekarnah.

Uporaba, odmerjanje, sestava

  • ob prvih znakih prehlada, za preprečitev zamašenosti nosu
  • pri zamašenem nosu, za odmašitev, zmanjšanje vnetja in oteklosti sluznice
  • preventivno, za preprečitev pojava vnetja sinusov (sinuzitis)
  • pri vnetih in zamašenih sinusih (akutni sinuzitis) ter pritisku v glavi, zaradi odmašitve, vzpostavitve t.i. drenaže ter lajšanja simptomov
  • za blažitev simptomov pri kroničnem vnetju sinusov (kronični sinuzitis)

 

  Odrasli   3x na dan po 50 kapljic (3,1 ml)  
  Otroci, starejši od 7 let   3x na dan po 25 kapljic (1,55 ml)  
  Otroci od 2. do 6. leta   3x na dan po 15 kapljic (0,93 ml)  

Zdravilo Sinupret pri težavah z nahodom uporabljamo najmanj teden dni do deset dni, pri vnetju obnosnih votlin lahko tudi dlje časa, odvisno od dolžine trajanja obolenja in simptomov, ki se ob tem pojavijo.

Sinupret kapljice vsebujejo izvlečke naslednjih zdravilnih rastlin: rumeni svišč, cvet jegliča s čašico, zel kislice, cvet črnega bezga in zel navadnega sporiša.

Navodilo za uporabo

Pred uporabo zdravila natančno preberite priloženo navodilo. O tveganjih in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Navodilo je brezplačno na voljo tukaj ( PDF datoteka).

Sorodni izdelki

Video vsebine

Pogosta vprašanja

Pri nahodu gre za vnetje nosne sluznice, ki ga povzročajo številni dejavniki. Značilni znaki, ki ga spremljajo, so: izcedek iz nosu, zamašenost nosu, pogosto kihanje, občutek draženja v nosu. Poznamo več vrst nahoda:  infekcijski nahod (vnetni), alergijski nahod (preobčutljivostni), strukturni nahod (povzročajo ga anatomske nepravilnosti znotraj nosu) in nosečnostni nahod (povzročajo ga  hormonske spremembe v nosečnosti).

Pri sinuzitisu gre za vnetje sinusov. Tudi tega povzročajo različni dejavniki: virusi, bakterije, glivice, alergijske (preobčutljivostne) reakcije, bolan ali izruvan zob na zgornji čeljusti. Glede na stopnjo vnetja obnostnih votlin se pojavljajo bolečine pod očmi, v čelu, zobeh, lahko tudi na področju zatilja.

Sinupret je registrirano zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja za odpiranje zamašenega nosu in vnetih sinusuv, za ustavljanje kapljanja iz nosu pri nahodu in za lajšanje pritiska v glavi.

V zdravilu Sinupret so izvlečki petih zdravilnih zelišč: rumenega svišča, jegliča, kislice, črnega bezga in sporiša.

Delovanje zdravila Sinupret je sistemsko.

Pri težavah z nahodom pomaga preprečiti zamašitev nosu, odpirati zamašen nos, zmanjšati simptome prehlada, preprečiti nastop pogojev za nastanek vnetja srednjega ušesa. Pri enkratnem vnetju sinusov (akutni virusni sinuzitis) pomaga odpirati zamašena ustja obnosnih votlin, olajšati izločanje sluzi, izboljšati drenažo in vzpostaviti ventilacijo sinusov, zmanjšati simptome sinuzitisa. Pri pojavu kroničnega sinuzitisa pa pomaga zmanjševati simptome in izboljševati proces zdravljenja.

Pri zdravilu Sinupret lahko izbirate med različnimi oblikami: peroralne kapljice (razredčimo jih z vodo in spijemo), tablete (zaužijemo), tablete BNO (odlikuje jih močnejše delovanje, zato je jemanje enostavnejše – prav tako zaužijemo) ter tablete exera (s 4-kratno koncentracijo, primerno zlasti pri odraslih z akutnimi stanji).

Ne, vse oblike zdravila so enako učinkovite.

Da, njuno delovanje se dopolnjuje. Sinupret deluje sistemsko na simptome bakterijskega vnetja sinusov, antibiotik pa uniči bakterije. Sinupret prav tako izboljša in pospeši proces protivnetnega zdravljenja.

Seveda, oboje lahko uporabljamo hkrati.

Ne, v nobeni obliki zdravila Sinupret ni prisoten gluten.

Da, ena obložena tableta vsebuje manj kot 0,03 krušne enote.

Sinupret kapljice smejo uporabljati otroci, starejši od dveh let. Sinupret tablete so namenjene otrokom, starejšim od 7 let. Sinupret tablete BNO lahko uporabljajo otroci, starejši od 12 let, Sinupret exera pa je primeren le za osebe nad 18 let.

Zaradi premalo podatkov o varnosti jemanja zdravila Sinupret v obdobju nosečnosti in dojenja uporabe zdravila v tem času ne priporočamo. Prosimo, posvetujte se s svojim zdravnikom.

Nekateri alergiki imajo zaradi anatomskih posebnosti težave z zadovoljivim odstranjevanjem povečane količine nosnega izločka. V takšnim primerih Sinupret  lahko koristi skupaj z drugimi predpisanimi zdravili proti alergiji, ni pa učinkovito kot samostojna terapija alergije – še zlasti, ko gre za kronično zamašitev nosu. Zdravilo Sinupret je treba jemati redno najmanj 14 dni – če v tem času ne pride do izboljšanja simptomov, se pogovorite z zdravnikom ali s farmacevtom.

To je odvisno od vrste vnetja in stopnje razvoja. Običajno jih zaznamo že po enem ali dveh odmerkih.

Kot pri vsakem zdravilu se tudi pri jemanju Sinupreta lahko pojavijo neželeni učinki, vendar do tega prihaja redko. V redkih primerih lahko pride do prebavnih motenj in preobčutljivostnih reakcij (edem obraza, vročični izpuščaj in težko dihanje).

Pri simptomih nahoda je zdravilo priporočljivo uživati 7 dni oz. 2-3 dni po prenehanju le teh.
Pri vnetju sinusov se priporoča 7-14-dnevno jemanje oz. 2-3 po prenehanju simptomov.
Omejitve zaradi dolgotrajnega jemanja zdravila niso znane. Pri kroničnih težavah je zdravilo Sinupret primerno za daljšo uporabo.

Delež alkohola v kapljicah Sinupret je 19% (v/v). Odmerek za odrasle vsebuje 0,45 g etanola, kolikor ga je približno tudi v 1 decilitru jabolčnega soka.