5 tipičnih simptomov vnetja sečil

Simptomi okužbe sečil

bolečine v mehurju
Canephron – več o zdravilu

1. Pekoče bolečine med mokrenjem
Prisotne bakterije povzročajo vnetje mehurja in spodnjih sečil, kar med drugim bolniki zaznavajo kot pekoče, neprijetno uriniranje oz. mokrenje. Pekoče bolečine lahko spremljajo tudi boleči krči v spodnjem delu trebuha.

2. Pogosto mokrenje
Vnet, vzdražen mehur povzroča pogosto mokrenje, pri tem pa izločimo le majhne količine urina. Zaužitje večje količine tekočin in pomoč z naravnim diuretikom (npr. Canephron) pomembno pripomore pri lažjem uriniranju in izplakovanju bakterij iz sečil.

3. Moten urin
V sečilih prisotne bakterije so biokemično aktivne. Posledično spremenijo bister v moten, včasih celo neprijetno zaudarjajoč urin.

4. Bolečine v sečnem mehurju (nad sramno kostjo)
Največkrat se pojavijo kot boleči krči, ki spremljajo druge simptome.  

5. Vročina
Vročina je tipični spremljevalec okužbe z mikroorganizmi. Predstavlja naraven način obrambe našega organizma. Če ni previsoka, torej ne presega 38.5 C, organizmu pomagajmo na naraven način – počitek, dovolj tekočine, naravna zdravila proti okužbi sečil.

Ali ste vedeli?

Bakterije se lahko vežejo tudi pod oz. v globlejši del zaščitne sluznice mehurja. V takem primeru v urinu bakterij mnogokrat ne zaznamo, še vedno pa povzročajo neprijetne simptome. Bolniki se tako pogosto soočajo s ponovitvami simptomov vnetega mehurja. Tudi zato je pomembno, da pri ponavljajočih se simptomih vnetja sečil z zdravilom Canephron bolniki vztrajajo dalj časa, t.j. 12 tednov neprekinjene terapije.

Želite brezplačno prejemati zdravstvene nasvete?

Za Vašo boljšo izkušnjo in kakovostne vsebine naša spletna stran uporablja t.i. piškotke (več o tem). Prosimo, strinjajte se z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik.    

Strinjam se